“Terc4mpak Keluar Dari Kenderaan Dan Terjatvh Dalam L0ngkang” Kanak-kanak 9 Tahun MeninggaI Kereta Dipandu Ibu Terbabas

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Terc4mpak Keluar Dari Kenderaan Dan Terjatvh Dalam L0ngkang” Kanak-kanak 9 Tahun MeninggaI Kereta Dipandu Ibu Terbabas

GUA MUSANG: Seorang kanak-kanak perempuan ma vt setelah tercampak keluar dari kereta dipandu ibunya yang terba bas di Kilometer 79, Jalan Gua Musang-Lojing dekat Pos Brooke di sini, semalam.

Mng sa, Tuan Nur Amani Izzati Tuan Khairul Azhar, 9, disahkan mening gal du nia semasa menerima rawatan di Klinik Kesihatan Pos Brooke pada pukul 3.15 petang.

Ibu mng sa, Norfatihah Mustapha, 32, bersama dua lagi anaknya, Tuan Nur Afina Najwa, 1, dan Tuan Nur Akifa Naila, 6, mengalami kecede raan ringan.

Ketua P0 lis Daerah Gua Musang, Superintendan Sik Choon Foo berkata, dalam kejadian pukul 12.30 tengah hari, m4ng sa bersama ibu dan dua adik perempuannya dalam perjalanan dari arah Tanah Rata, Cameron Highlands menghala ke Pos Brooke.

Katanya, setiba di tempat keja dian, kereta jenis Perodua Alza yang dipandu suri rumah itu terba bas ke kiri jalan sebelum masuk ke dalam longkang akibat mengantuk.

“Mng sa yang duduk di bahagian penumpang belakang tercam pak keluar dari kenderaan dan terja tuh dalam long kang yang bertakung air.

“Mng sa dijumpai dalam keadaan kepa la di dalam long kang sebelum dibawa ke Klinik Pos Brooke untuk rawatan dan disahkan menng gal dunia,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Tambahnya, ma4 yat kanak-kanak itu dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Gua Musang untuk be dah sia sat dan k3s disia sat mengikut S3ksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: UTUSAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*