‘Terawih Terakhir’ Remaja Mavt Ketika Dalam Perjalanan Pulang Dari Solat Terawih

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

‘Terawih Terakhir’ Remaja Mavt Ketika Dalam Perjalanan Pulang Dari Solat Terawih

MERSING : Se0rang remaja yang dalam perjaIanan pulang seIepas menunaikan s0lat tarawih, m4vt apabila mot0sikal yang ditungg4ng terba bit n4 has dengan sebuah sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) di Kil0meter 3 Jalan Mersing-Endau, di sini, malam tadi.

Ketua Po1is Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing, berkata Muhammad Nor Firdaus Man Boy, 18, dis4hkan mening g4l dunia di l0kasi kejdian akib4t keced3 raan p4 rah di kepaIa.

Beliau berkata, Bahagian Sia satan dan Penguatkuasaan Trafik, Ibu Pejabat Po1is Daerah (IPD) Mersing menerima panggiIan awam pada jam 10.15 malam, memakIumkan berlaku kemaI4ngan membabitkan sebuah mot0sikal dengan sebuah SUV jenis Pr0ton X50.

 

“Akibat perlang garan itu mng sa mening gal du nia kerana mengalami kec3de raan pa rah. M4 yat mng sa kemudian dibawa ke Unit Foren sik, Hospital Mersing untuk dibe dah sia sat”.

“Pemandu kenderaan itu dit4han bagi membantu sia satan mengikut Sek syen 41 (1) Ak.ta Pengangkutan Jalan 1987 kerana cuai ketika memandu dan menyeb4bkan kemaIangan m4 vt,” katanya.

Salam tak.ziah, Al-fatihah (dibaca)

بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Semoga Allah terima segala amalan ar.wah dan mengangkat darjatnya disisi Allah, Semoga peme.rgian arw.ah menjadi kerehatan sebenar dari urusan dunia, Semoga dilindungi dari sek sa kv bur dan semoga roh arw.ah ditempatkan dikalangan para solehah, Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad. Amiin Amiin Amiin..

Ucapan Takziah Kema tian

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kema tiannya, lapangkanlah ku burnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga ar wah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…. Aaamiin Ya Robbal Aalamiin..

Sumber : bh / majalah-utusan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*