PiIu Ketua Keluarga Men1nggaI Dalam K3b4karan, Sambutan Ramadan Dan Aidilfitri Kini Suram

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

PiIu Ketua Keluarga Men1nggaI Dalam K3b4karan, Sambutan Ramadan Dan Aidilfitri Kini Suram

Sambutan Ramadan dan Aidilfitri akan datang kini menjadi suram bagi seorang isteri bersama empat anak selepas ketua keluarga mereka terkrb4n dalam keba karan rumah di Kampung Padang Perdana, Jalan Sungai Lembing, di sini, malam tadi.

Anak sulung mng sa, Muhammad Aqil Afif Mohd Asri, 13, terkilan kerana tidak berupaya menyelamatkan bapanya, Mohd Asri Idris, 39, dalam tra ge di itu.

Mengimbau kembali de tik ce mas berkenaan, remaja itu berkata, ba hang api semakin marak menyebabkannya sukar untuk membantu bapa keluar dari rumah ketika kejadian.

Katanya, terdahulu beliau sempat membantu seorang adik, Muhammad Aqid Aisy, 8, menyela matkan diri.

“Saya memang terkilan tetapi reda dengan apa yang berlaku,” katanya ketika ditemui, hari ini.

Abang ipar Mohd Asri, Mohd Nasir Mohd Amin, 57, berkata ketika insden, beliau berada di rumahnya yang terletak kira-kira 100 meter dari kediaman mng sa.

“Kali terakhir saya bertemu Allahyarham ialah kelmarin. Ketika itu, tiada sebarang perubahan dilihat padanya kecuali Allahyarham ada menasihati saya supaya berhati-hati ketika memanjat atap kerana bimbang terja tuh.

“Pada masa sama, Allahyarham baru saja membantu menyiapkan dinding pagar di rumah saya, termasuk mengecat,” katanya.

Sementara itu Ketua Po lis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu, berkata enam penghuni berada di rumah terbabit ketika keba karan yang dipercayai berlaku kira-kira jam 11 malam.

Selepas ope rasi pemadaman, beliau berkata, ang gota bomba menemui mng sa dalam keadaan mele cur dan tidak sedarkan diri di dalam bilik air bahagian dapur.

“Pihak paramedik dari Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini, kemudian mengesahkan mng sa sudah mening gal du nia.

“Anak ketiga mng sa pula melcur akibat keba karan itu dan dikejarkan ke HTAA untuk rawatan,” katanya.

Beliau berkata, punca kejadian masih dalam sia satan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM).

Lima penghuni terselamat dalam insiden terbabit ialah isteri mng sa, Nor Atikah Adnan, 39, bersama empat anak, iaitu Muhammad Aqil Afif, 13; Muhammad Aqif Zahin, 10; Muhammad Aqid Aisy, 8; serta Muhammad Aniq Rizqi, 4.

Sumber : bhonline

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*