Ins1den Kem4langan Motosikal Dan Kereta Seorang Angg0ta Tent3ra Mavt 

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Ins1den Kem4langan Motosikal Dan Kereta Seorang Angg0ta Tent3ra Mavt

MELAKA: Seorang ang gota ten tera terbv nuh selepas motosikal ditungganginya berlanggar dengan kereta di Kampung Paku, Alor Gajah di sini. petang tadi.

Dalam kejadian jam 2.50 petang itu, Haidir Idris, 23, dari Kampung Berembang Batu 3 1/2 Jalan Ampang, Ampang, Selangor, disahkan mening gal du nia di tempat kejadian aki bat kecede raan pa rah di kepa la.

Ketua Po lis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu, berkata ketika kejadian, kereta Proton Saga itu dipandu seorang wanita berusia 31 tahun dari arah Lendu menghala ke Alor Gajah.

Katanya, mng sa yang bertugas di Pusat Latihan Pepe r4ngan Khusus (PULPAK) Sungai Udang, di sini, menunggang motosikal Yamaha LC dari arah Alor Gajah menuju ke Masjid Tanah.

“Siasatan di tempat kejadian mendapati penunggang motosikal dipercayai gagal mengawal kenderaan sehingga bertembung kereta terbabit di tengah jalan.

“Kesan d4 rah dikesan di permukaan jalan, kesan calar, kesan pecahan di antara dua lorong dan kesan brek motosikal sejauh 4.6 meter.

“Mng sa disahkan mening gal dunia akibat kecede raan di kepala dan ma yatnya dihantar ke Hospital Alor Gajah untuk bedah sia sat,” katanya dihubungi di sini, hari ini.

Arshad berkata, pemandu kereta yang juga suri rumah tidak mengalami kecede raan dan diminta hadir ke Balai Polis Trafik Alor Gajah untuk membuat lapo ran po lis.

“Motosikal dan kereta ditahan untuk dibawa ke Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer bagi pemeriksaan kerosakan.

“K3s disia sat mengikut S3ksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*