Tinggalkan Isteri Dan Seorang Anak Yang Masih Kecil, Mavt Ketika Cari Rezeki

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Tinggalkan Isteri Dan Seorang Anak Yang Masih Kecil, Mavt Ketika Cari Rezeki

ALOR GAJAH – Seorang pemandu lori membawa bungkusan syarikat kurier rentung selepas kenderaan dipandunya merem puh sebuah lori tangki cecair nitrogen dan terba kar di Kilometer 221.7 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah selatan, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5.30 pagi itu, mang sa, Mohamad Syazwan Mohd. Romli, 29, ditemukan ren tung di tempat duduk dipercayai akibat tersepit.

Pemandu lori tangki itu yang dikenali sebagai Kamarulzaman, 43, berkata, ketika kejadian, dia mendengar mngsa menjerit meminta tolong dan beberapa pemandu lori lain yang turut berhenti cuba membantu mengeluarkannya, namun gagal.

“Selepas kejadian berlaku, beberapa pemandu lori lain berhenti untuk memberi bantuan dan kami mendengar mngsa menjerit meminta tolong, namun kami dapati bahagian pemandu remuk teruk.

“Beberapa pemandu lain tetap berusaha cuba mengopak pintu pemandu tetapi tidak berhasil, api pula merebak dengan sangat cepat dan akhirnya kami terpaksa menunggu bantuan pasukan bomba tiba,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Jelasnya, sebelum kejadian, dia telah memberhentikan lori tangki dipandu di lorong paling kiri selepas mengalami kerosakan gara-gara melanggar sebuah treler membawa muatan bijih besi kira-kira pukul 4 pagi.

“Saya telah meletakkan kon dan berdiri di belakang lori tangki bagi memberi isyarat kepada kenderaan lain, namun lori kurier itu tidak mengelak dan terus merem puh lori tangki. Saya bagaimanapun sempat melompat ke bahagian bahu lebuh raya,” ujarnya.

Ma yat dihantar ke Hospital Alor Gajah untuk proses be dah sia sat dan k3s disia sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: UTUSAN ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*