Luluhnya Hati Lima Orang Anaknya Melaporkan Dia Kepada Pihak P0lis Menvduh Gadaikan Geran Tanah Arw4h Suaminya.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Luluhnya Hati Lima Orang Anaknya Melaporkan Dia Kepada Pihak P0lis Menvduh Gadaikan Geran Tanah Arw4h Suaminya.

Dek angkara harta pusaka, lima anak membuat lapo ran polis mendak wa ibunya telah mengadaikan geran tanah ar wah ayahnya.

Beri ta ini telah mengem parkan para netizen yang memberikan pelbagai komen. -Sebagaimana laporan Kompas baru-baru ini.

Wanita tua dikenali sebagai Rodiah yang berusia 72 tahu sebak tidak dapat menahan tangisan apabila mengetahui dakwaan itu dilakukan oleh anaknya sendiri.

Dituduh gadai geran tanah

Memetik laporan Kompas, wanita berusia 72 tahun yang dikenali dengan nama Rodiah dari Indonesia ini mengakui sangat terkejut dan terkilan dengan tindakan kelima-lima anaknya itu.

Dak wa Rodiah, selepas tiga hari suaminya, Zein Choir mening gal du nia, anak sulung mereka iaitu Sonya dikatakan sering meminta empat geran tanah seluas hampir satu hektar yang disimpan Rodiah. Malah empat orang anaknya yang lain dikatakan sering mendesak supaya semua tanah tersebut diagihkan segera.

Ambil geran secara senyap

Meskipun begitu, Rodiah tidak pernah menyangka tindakannya tidak mahu memberikan geran telah mengakibatkan anak-anaknnya mengambiI geran senyap-senyap dan membuat cerita dia yang menggadaikan tanah tersebut. Lebih ke jam apabila kesemua mereka tergamak melap0rkan perkara itu kepada p0lis.

”Saya tidak menyangka anak sendiri akan lap0rkan ibu mereka kepada p0lis. Anak-anak mendak wa saya gadaikan kesemua geran tanah itu dengan harga 500 juta rupiah (RM146,840).”

”Saya ada lapan orang anak dengan tiga daripadanya tinggal bersama saya dan lima yang lain duduk berasingan. Kelima-lima anak itulah yang bertindak kasar dan lap0rkan saya kepada p0lis.”

Ibu lumpuh menangis dikasari anak

Lebih menyayat hati apabila mengetahui warga emas ini telah datang ke balai p0lis dengan menggunakan kerusi roda kerana kedua kakinya lum puh akibat str0k.

Ketika disoal siasat, Rodiah yang tidak dapat menahan sebak telah mengalirkan air mata dan mengakui bahawa dia sering dikasari dan diugut oleh kelima-lima anaknya supaya menandatangani beberapa dokumen.

Dak wa Rodiah, layanan buruk daripada anak-anaknya itu hanya terjadi selepas pemergian suami tersayang.

Tidak terhenti di situ, Rodiah mendak wa kelima-lima anaknya itu sering datang ke rumah untuk mengasari dan mengugutnya. Oleh hal demikian, Rodiah mendak wa dia kini menjadi travma dan berasa takut setiap kali terdengar bunyi ketukan pintu di rumahnya.

”Nak buat macam mana lagi, saya hanya mampu pasrah. Saya ada Allah SWT, saya serahkan semua nasib saya.”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sumber: kompas via johodaily

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*