L4nggar Tong Sampah Di Bahu Jalan Gadis Hembus Nafas Terakhir

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

L4nggar Tong Sampah Di Bahu Jalan Gadis Hembus Nafas Terakhir

KLANG – Seorang pelayan restoran mavt selepas motosikalnya ditungganginya melang gar tong sampah milik sebuah pihak berkuasa tempatan (PBT) yang diletakkan di bahu jalan di Jalan Kampung Delek di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7.40 malam, Nurul Fazira Abdullah,21, mennggal dunia di lokasi kejadian. Sementara, pembonceng motosikal yang juga rakannya, Elyana Nur Fatihah Helmie Shahril, 13, cede ra di bahagian tangan.

Insden tvlar di la man sosi al Fbk menerusi video dari kamera papan pemuka sebuah kenderaan berdurasi 36 saat.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Cha Hoong Fong berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila motosikal jenis Modenas dinaiki kedua-dua mng sa dalam perjalanan ke Kampung Delek dari Jalan Sungai Undang.

“Apabila tiba di lokasi kejadian, motosikal ditunggangi mng sa telah berlang gar dengan tong sampah milik sebuah PBT yang berada di bahu sebelah kiri jalan.

“Ini menyebabkan motosikal itu gagal dikawal sebelum terba bas di atas jalan raya dengan Nurul Fazira menng gal du nia di lokasi kejadian,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelas beliau, kedua-dua mng sa termasuk yang cede ra kemudiannya dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk tindakan lanjut.

Hoong Foong menegaskan k3s disia sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. – KOSMO! ONLINE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*