AjaI Ziarah Pusara Isteri, Warga Emas Mavt Terhantuk Pada Batv N1san

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

AjaI Ziarah Pusara Isteri, Warga Emas Mavt Terhantuk Pada Batv N1san

Memetik lap0ran Detik N3ws, lelaki berusia 51 tahun itu ditemukan men1ngga1 dunia oleh penduduk sekitar semalam di sebuah tapak perku buran di daerah Gampengrejo, Kediri. Jawa Timur, Indonesia.

Menurut Ketua Polis Gampengrejo, AKP Sunaryo, mngsa sedang menziarahi pusara isterinya yang baharu saja men1nggaI dunia bersama seorang cucu yang masih kecil sebelum ins1den itu terjadi.

Setibanya lelaki tersebut di tapak pemakaman, dia melihat ku bur sang isteri agak berlubang seakan-akan mendap ke tanah dan berinisiatif ingin menimbus kembali lubang berkenaan.

Namun malangnya, lelaki itu dilap0rkan terja tuh lalu kepalanya terhan tuk pada batu ni san yang ditanda di atas ku bur isterinya.

“Jadi ketika mang sa melihat ku bur isterinya mendap, mang sa cuba menimbus kembali ku bur sang isteri dalam keadaan mencangkung, namun tiba-tiba mang sa terja tuh dan kepalanya terhantuk pada batu ni san isterinya,” kata Sunaryo.

Lap0r Detik News, hentakan tersebut telah mengakibatkan mang sa tidak sedarkan diri. Cucu lelaki berkenaan yang menangis melihat keadaan datuknya telah memancing perhatian warga sekitar.

Penduduk setempat kemudiannya datang untuk membantu mang sa, namun lelaki tersebut dikatakan telah mening gal du nia selepas terhan tuk pada batu ni san isterinya.

Tambah Sunaryo, memetik laporan Berita Jatim, pihaknya walaubagaimanapun tidak menemukan tanda-tanda penganiayaan pada jasad mang sa.

“Tidak ditemukan adanya k3s penganiayaan di tu buh mang sa. Dari keterangan keluarganya, mang sa ini mempunyai riwayat penyakit,” jelas Sunaryo.

Sumber: Detik News

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*