4 Sahabat Men1nggaI 2 Parah Kem4Iangan Tr4gedi Hari Kedua Ramadan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

4 Sahabat Men1nggaI 2 Parah Kem4Iangan Tr4gedi Hari Kedua Ramadan

Empat terk0rb4n manakala dua lagi p4rah dalam kemaIa ngan membabitkan empat kenderaan termasuk sebuah bas ekspres dalam kejadian di Kampung Sungai Ikan Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu, jam 6.22.

Mngsa yang disahkan mening gaI dunia adalah Syed Mohd Shukri Tuan Yahya, 36, Muhammad Saufi Jusoh, 34, Mohd Shahlan, 37, manakala identiti seorang lagi mngsa belum dikenal pasti.

Ketua Balai Bomba Dan Penyelamat (BBP) Kuala Nerus, Azmi Omar berkata, kemaIa ngan itu membabitkan sebuah van, dua kereta iaitu Proton Wira dan Proton Persona serta sebuah bas ekspress.

Menurutnya, mngsa yang mening gaI adalah penumpang dan pemandu sebuah van yang dipercayai pekerja sebuah syarikat kimpalan berdasarkan tong gas yang terdapat dalam kenderaan terbabit.

Katanya, dua mngsa yang prah dalam insiden itu adalah pemandu dan penumpang Proton Wira, Muhammad Fazil Husin, 33, dan Nursilawati Said @ Nawang, 42.

“13 penumpang termasuk dua pemandu bas ekspres dan pemandu Proton Persona, Chew Cheong Keng, 55, tidak mengalami sebarang kcede raan. Sebaik menerima panggilan, seramai 18 ang gota termasuk tujuh dari BBP Kuala Terengganu dikejarkan ke lokasi kejadian,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Menurutnya, kemaIa ngan dipercayai berlaku apabila van jenis Daihatsu yang dalam perjalanan menghala ke Kuala Terengganu dikatakan gagal memot0ng sebuah kenderaan sebelum meIang gar Proton Persona yang datang dari arah bertentangan.

“Van terbabit kemudian meIanggar bas ekspres yang dalam perjalanan menghala ke Kota Bharu menyebabkan kenderaan terbabit rem0k,” katanya.

Katanya, Proton Wira dinaiki Muhammad Fazil dan Nursilawati yang berada di belakang van terbabit kemudian meIang gar Proton Persona yang berpusing selepas diremp0h van berkenaan.

Tambahnya, pihaknya mengambil masa hampir satu jam untuk mengeluarkan semua mngsa yang tersepit dalam van berkenaan dengan mngsa terakhir dikeluarkan jam 7.14 malam.

Semua mngsa yang terk0rb4n dibawa ke Jabatan F0rensik Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk bdah siasat manakala mngsa yang cde ra turut dihantar ke hospital sama bagi mendapatkan rawatan lanjut.

Salam takziah buat keluarga mngsa moga tabah hadapi dugaan. Alfatihah.

Sumber dipetik dari DB, HM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*