Jangan Lupa Mendoakan Suami Dan Anak-Anak Yang Suka Keluar Atau Pulang Rumah Lewat Malam

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Jangan Lupa Mendoakan Suami Dan Anak-Anak Yang Suka Keluar Atau Pulang Rumah Lewat Malam

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kia mat.

Sahabat yang di rahmati Allah..

Kalau anak ataupun suami kita yang suka keluar malam, merayau dan tidak tahu balik awal ke rumah. (Jenis yang tidak tahu nak balik awal). Elok diamalkan doa ini supaya mereka melekat di rumah. Jarang keluar malam melainkan ke masjid/surau menghadiri kuliah agama.

Hilangkan ta biat yang tidak baik ini. Jika dibiarkan tanpa kawalan terutama anak anda mungkin akan terje bak dengan ge jala-ge jala yang tidak sehat seperti merem pit, menghi du g4m dan sebagainya. Kalau anak perempuan lagi pa rah.

Doa ini boleh diamalkan selepas solat ataupun bacakan pada minuman dan makanan dan hidangkan kepada mereka. Tambatlah anak atau suami kita dengan doa ini melainkan jika mereka keluar untuk mencari ilmu agama. Moga-moga dipermudahkan-Nya.

Maksudnya:

Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu (lebih daripada kesabaran mu suh, di medan perjua ngan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempa dan) serta bertakwalah kamu kepada Allah, supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan).

Sumber : Islam Itu Indah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*