Akhirnya Ibu Ini Jadi Gelandangan Kerana Anak Tak Kenang Budi Sanggup Gadai Rumah Demi Membiayai Pembelajaran Anak

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Akhirnya Ibu Ini Jadi Gelandangan Kerana Anak Tak Kenang Budi Sanggup Gadai Rumah Demi Membiayai Pembelajaran Anak

Dahulu, wanita tua ini mempunyai kehidupan yang hampir sempurna. Namun, segalanya berubah setelah dia sanggup mengor bankan kesenangan hidupnya demi masa depan anak tercinta. Akan tetapi malangnya, ibarat kacang lupakan kulit, anak wanita ini terus menghilangkan diri dan membuatkan ibunya menjalani kehidupan daif sendirian.

Inilah situasi yang dialami oleh wanita berusia 75 tahun dari Cotzal, Quiche, Guatemala ini. Dia terpaksa hidup merempat di jalanan setelah kebaikannya diabaikan oleh anak kandung sendiri.

Menurut Catarina Raymundo, dia terpaksa membuat pinjaman dengan mencagarkan segala harta benda termasuk rumahnya sendiri setelah mendapat tahu anaknya bakal melanjutkan pelajaran ke Ame rika Syari kat. Namun begitu, setelah anaknya melanjutkan pelajaran ke luar negara, dia tidak lagi mendapat sebarang perkhabaran.

Hal ini menyebabkan Catarina hidup sebagai gelandangan seorang diri. Nasib baik, terdapat beberapa sukarelawan dari gereja berdekatan yang sudi menghulurkan bantuan dengan membina sebuah rumah untuk Catarina berteduh. Sementara itu, Catarina masih berharap agar anaknya kembali ke pangkuannya.

Semoga anaknya menyedari segala kesilapan ini dan kembali ke pangkal jalan serta bertaubat sebelum segalanya terlambat.

sumber: lakarmedia.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*