Selama 6 Tahun Hilang Akhirnya Kucing Ditemui 2,414 km Dari Rumah Tuannya

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Selama 6 Tahun Hilang Akhirnya Kucing Ditemui 2,414 km Dari Rumah Tuannya

Seekor kucing telah dila porkan hilang selama lebih enam tahun telah ditemui semula di kawasan sejauh 2,414.016 km dari rumah pemiliknya.

Pemilik kucing tersebut, Denise Cilley sedang menyambut hari jadinya yang ke-10 pada tahun 2015 apabila seorang tetamu perasan yang kucing milik keluarga itu hilang. Pencarian telah dilakukan di sekitar kawasan rumah namun nasib tidak menyebelahi mereka kerana kucing tersebut tetap tidak ditemui.

Sebuah misi pencarian telah dilancarkan di sekitar kawasan perumahan mereka selepas itu namun jejak kucing tersebut tetap tidak berjaya ditemui. Justeru itu, mereka sekeluarga membuat kesimpulan bahawa kucing tersebut mungkin sudah tiada.

Tetapi sebuah berita mengejutkan telah sampai kepada Denise sekeluarga tahun ini apabila dia mendapat sebuah panggilan yang menyatakan keberadaan kucing tersebut yang diberi nama Ashes. Ashes dikatakan telah sampai ke Florida yang mana mempunyai jarak sepanjang 2,414.016 km dari rumah mereka di Maine.

Identiti kucing tersebut telah disahkan oleh pejabat doktor haiwan menggunakan mikrocip yang telah dimasukkan ke dalam kucing tersebut. Buat sementara waktu Ashes akan tinggal bersama rakan Denise iaitu Janet Williams dan keluarganya di Florida.

Pada 9 Februari yang lalu, Ashes telah dibawa ke rumah asalnya di Maine oleh rakan Janet, dan Denise mengambilnya di lapangan terbang antarabangsa di Portland.

Sumber: Wion News

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*