Seekor Lembu Mengalir Air Mata Tanda Bersyukur Ketika Serah Kepercayaan Anaknya Dijaga Baik 0leh Lelaki Ini

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Seekor Lembu Mengalir Air Mata Tanda Bersyukur Ketika Serah Kepercayaan Anaknya Dijaga Baik 0leh Lelaki Ini

Tingkah Iaku haiwan kadangkala memberi petunjuk untuk menjadi pedoman buat manusia supaya dapat berfikir dengan lebih baik. Freser hanya seekor lembu dan dia juga baru menjadi ibu, tetapi dia berterima kasih dan berasa bersyukur kepada seorang lelaki bernama Ismael kerana telah membantunya.

Ketika itu, Freser berhadapan dengan kesukaran ketika meIahirkan anak lembu pertamanya. Freser membalas kasih sayang dan rasa terhutang budinya kepada Ismael dengan memberi ciuman. Walaupun sesudah dia selesai meIahirkan anaknya dengan selamat, Freser terus mena.ngis.

Ya, percaya atau tldak ibu lembu bernama Freser ini terus mena.ngis, air mata jatvh berjujvran di sisi wajahnya. Lebih-lebih lagi ketika itu, tahap kesihatannya tldak menunjukkan sebarang pet4nda yang baik. Keadaan Freser amat Iemah sebaik sahaja meIahirkan anaknya, Savi. Sehingga untuk berdiri pun dia tldak m4mpu.

Bahkan dia memeriksanya sampai ke rahlm dengan sarung tangan, tetapi tldak menemui ke.san pend4rahan. Mungkin dia tahu ada sesuatu yang tldak kena. Selepas anaknya selamat dilahirkan, Freser terus menjiIat dan mencium Ismael, seolah-olah ingin mengatakan sesuatu, “Jaga baik-baik anak saya, percayakan anda!”

Ini adalah tanda selamat tinggaI ter4khirnya, sebelum dia berangkat ke satu tempat yang jauh, meninggaIkan anaknya hidup bersendirian tanpa ibu. Pada keesokan harinya, selepas selamat meIahirkan anak lembu betina itu, Freser menemui ajaInya dengan tenang.

Bermula sejak itu, Ismael menepati janjinya kepada Freser. Ismael kini menjaga Savi, bersama dengan lembu-lembu lain di Fundacion Santuario Gaia (Gaia Sanctuary Foundation).

Sumber: santaikaw

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*