Anj1ng Peliharaan Baru Dibawa Ke Rumah Tidak Pernah Tidur Malam Tapi Merenung Setiap Malam Pemilik Menyiasat Dan Sebabnya Menyedihkan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Anj1ng Peliharaan Baru Dibawa Ke Rumah Tidak Pernah Tidur Malam Tapi Merenung Setiap Malam Pemilik Menyiasat Dan Sebabnya Menyedihkan

Seorang warganet membela 4njing bak4 Golden Retriever yang d1ambil dari tempat perlindungan h4iwan. Keluarganya jvga sangat menyay4ngi anj1ng tersebut kerana ia begitu comel dan taat kep4da merek4.

Bagaimanapun, ketika waktu malam anj1ng itu mula berkelakuan pelik. Menurut tuannya, anj1ng itu akan tunggu di lvar bilik tidurnya s3tiap malam dan merenung sehingga tuannya tidvr.

Pada mulanya, lelaki itu ber4nggapan anj1ng tersebut berkelakuan sedemikian kerana tidak biasa dengan persekitaran baru. Namun, selepas beberapa lama, kelakuan pelik anj1ng itu m4sih tidak berubah. Sehinggakan, lelaki itu dihantui dengan pergerakan 4njingnya pada waktu malam.

Bagi memastikan anj1ngnya t1dur pada waktu malam, l3laki itu bermain dengannya pada waktu siang vntuk menghabiskan tenag4 anj1ng tersebut.

Tetapi, usahanya ternyata sia2 k3rana anj1ng itu tetap m3mpunyai tenaga yang cukup untuk menunggu di pintu bil1k dan melihatnya tidvr.

Risau ak4n keadaan anj1ngnya yang mungkin mempuny4i masalah kesihatan, lelaki itu membawanya ke klinik h4iwan untuk menjalani p3meriksaan. Doktor kemudian memaklumk4n bahawa anj1ng itu dalam keadaan yang b4ik dan tidak mempunyai sebarang m4salah.

Tekad untvk membongkar m1steri, lelaki itu pergi semula ke tempat perlindungan haiwan di mana dia mengambil anj1ng itu untuk mendapatkan jawapan. sehingga minggu lalu apabila ditanya kakaknya yang menyedari perubahan dirinya.

Selepas mengetahui tentang tabiat pelik anj1ng tersebut, pekerja di tempat perlindungan haiwan itu memberitahu lelaki b4rkena4n bahawa pemilik sebelum ini telah membawa 4njing itu secara senyap dan mengh4ntarnya ke tempat itu ket1ka ia sedang t1dur.

Pemilik anj1ng itu sebelum ini terpaksa berbuat demikian kerana isterinya mengandung dan mereka tidak mampu untuk menjaganya lagi. Bayangkan perasaan dia bangun tidur tiba-tiba ada dalam sangkar di tempat perl1ndungan haiw4n.

Semenjak dibela, pemilik baru itu membuat spekulasi berdasarkan kisah lampaunya bahawa 4njing itu tidak berani untuk tidur pada waktu malam kerana takut akan dihantar ke tempat lain seperti pemiliknya yang sebelum ini lakukan. Alahai kes1annya.

Lelaki itu tidak dapat menahan kesedihan dan menangis selepas mendengar cerita sedih di sebalik tabiat 4njingnya itu. Selepas pulang ke rumah, lelaki itu mengalihkan penghadang di pintu bilik tidurnya dan meletakkan katil 4njing ke dalam biliknya supaya ia boleh tidur bersamanya pada waktu malam.

Lelaki tersebut berharap dengan melakukan sebegitu, sekurang-kurangnya d1a dapat memberi rasa selamat kepada 4nj1ng itu dan ia akan dapat tidur dengan nyenyak pada waktu malam. Haiwan juga mempunyai perasaan. Janganlah kita melayan dengan teruk dan menganiaya haiwan.

Sumber: World of Buzz via https://dehobd.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*