6 Petua Untuk Memikat Kasih Sayang Suami Para Isteri Boleh Amalkan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

6 Petua Untuk Memikat Kasih Sayang Suami Para Isteri Boleh Amalkan

Semua orang pernah melakukan kesilapan dalam rumah tangga. Namun, yang jadi persoalannya adakah anda selesaikannya atau anda buat tak tahu saja? Memperbaiki kesilapan adalah perkara penting dalam kunci rumah tangga bahagia.

Namun begitu, anda harus beriltizam supaya tidak melakukan kesilapan yang sama berulang kali supaya kehidupan alam perkahwinan kalian dalam fasa yang cukup menggembirakan hingga ke hujung ny4wa.

Petua dan layanan di bawah ini amat sesuai dipraktikkan untuk uolsss yang pulang bekerja lebih awal dari suami atau pun suri rumah

Cuba perhati, ada tak yang uolsss lakukan.. Hehe..

1. Memperlihatkan simpati

Fahami peranan suami yang di bahunya terletak tanggungjawab mencari nafkah keluarga. Jika semua isteri memahami keadaan suami yang bekerja keras selama di tempat kerja demi meraih rezeki maka suami akan lebih menghargai kepulangannya.

Raikan suami dan tunjukkan rasa simpati atas kepenatannya bekerja. ‘Abang penat ya, sayang buatkan air ya’ cara ini saja sudah menyejukkan hati suami. Nampak macam scene drama tapi hakikatnya inilah petua yang dipraktikkan mak2 kita dedulu. Jangan sesekali buat tidak endah kepulangan suami kerana ia akan nampak macam uolsss tidak menghormati dirinya.

2. Senyuman manis

Senyuman manis isteri adalah senjata paling berkesan untuk membuat hati en.suami berbunga-bunga. Oleh itu bila suami pulang, lemparkan senyuman kepadanya. Jangan tunjukkan wajah yang masam walaupun uolsss sedang kepenatan atau punya masalah besar. Ingat tu.

3. Berpenampilan menarik

Tip ini memang ramai wanita akan mempertikaikannya terutama yang bekerja. Ya lah mana sempat nak cantik2 kalau balik rumah terus kena buat kerja. Sebenarnya en.suami tak mengharap isteri bersolek mampan untuk menyambutnya pulang.

Jika masih berbaju kerja pun tak mengapa, asal rambut jangan kusut masai. Pastikan juga wajah dan pakaian bersih serta badan tidak berbau. Suami sendiri pun lebih suka isteri kelihatan natural.

Tapi bagi suri rumah pula, tak salah uolsss siapkan diri dengan kesempatan yang ada. Mandi dan ganti kain batik dan baju T yang berbau masakan dengan pakaian bersih. Boleh juga kenakan secalit gincu losyen badan agar berbau wangi dan tampak segar di mata suami. Tak perlu berlebih-lebihan sangat.. Hehehe…

4. Sediakan keperluan suami

Sebagai contoh jika suami pulang naik motor sudah tentu dia akan berasa dahaga menempuh perjalanan yang panas, oleh itu uolsss sebaiknya sediakan air untuk suami. Atau jika suami biasa makan sebaik tiba di rumah maka sediakan hidangan untuk diorang. Kebiasaan suami ni mungkin tidak sama tapi apapun siapkan keperluan suami sebelum dia pulang.

5. Biarkan suami uolsss berehat seketika

Apa juga masalah yang berlaku pada uolsss hari itu, jangan sesekali luahkan sebaik suami tiba di rumah. Berikan suami tu masa untuk berehat. Jangan juga melontarkan pertanyaan-pertanyaan yang memancing pertengkaran. Luahkan perkara itu selepas dia menjamu selera dan penatnya hilang. Ketika itu fikiran suami lebih tenang dan dia ebih bersedia mendengar masalah uolsss.

6. Uolsss buat suasana rumah nyaman dan menyenangkan

Pastikan suasana rumah kemas, tiada surat khabar, pakaian atau mainan anak berterabur di ruang tamu. Meski sebelum itu rumah tunggang langgang tapi usahakan untuk mengemaskannya sebelum suami tiba. Kalau uolsss serabut tengok rumah bersepah, sumai apatah lagi. tak gitu. Hehehe.

Jika diperhatikan sebenarnya semua cara ini bukan sukar dan memerlukan usaha yang banyak untuk dilakukan. Antara mahu tak mahu saja, tapi sebaiknya mulakan seawal mendirikan rumah tangga agar ia menjadi kebiasaan.

Selamat beramal guysss.

Share sekiranya ia bermanafaat untuk semua. Thank You.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*