Melalui Makanan Kita Boleh Kena Santau Atau S1hir Ini Cara Untuk Mengelak Dari Terkena

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Melalui Makanan Kita Boleh Kena Santau Atau S1hir Ini Cara Untuk Mengelak Dari Terkena

Assalamualaikum. Nak share bacaan untuk mengelakkan dari terkena santau melalui makanan. Insyaallah boleh menjadi pendinding diri dengan mengamal doa di bawah ini. Doanya mudah untuk hafal, so amalkan la setiap kali hendak makan.

Ramai yg kena santau makanan melalui Kedai-kedai makan yg meletak santau pelaris. Baca “bismillah allazi la yadhurru” sebanyak 7x ketika hendak makan, boleh pecah bekas makanan yang mengandungi santau atau pelaris.

SEELOKNYA BACA YG ARAB (lebih afdhal):

Sesiapa yang membaca doa ini apa-apa pun tidak akan dapat memberi mudarat padanya (Sunan Abu Dawud, al-Tirmidhi, Ibnu Majah dan Musnad Ahmad

Amalkan langkah berjaga-jaga ini:

1. Pilih la restoran atau kedai makan yang korang yakin tidak mengamalkan perkara terlarang itu. Ambil langkah berjaga-jaga sebelum terkena.

2. Sentiasa peka terhadap makanan yang ada. Sekiranya terjumpa rambut, kuku atau benda-benda asing lagi meragukan, lebih baik korang tinggalkan makanan tu terus. Terpulang la kat korang samaada nak tinggalkan terus atau berjumpa dengan tuan kedai minta gantirugi atau sebagainya.

3. Jangan senang-senang makan makanan orang yang tak dikenali bagi. Saya yakin mesti kita akan rasa tak sedap hati kan kalau ada orang berniat tak elok pada kita kan.

Cara Rawat Santau Makanan Ust Md Rosdi

Amalkan la doa di atas, sekurang-kurangnya jangan la lupa baca Bismillah.

Sumber: Ustaz Mohd Zawawi Yusoh

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*