Doa Ketika Sebak Dada, Menghadapi Resah Gelisah Dan Doa Menolak Menolak S1hir

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Doa Ketika Sebak Dada, Menghadapi Resah Gelisah Dan Doa Menolak Menolak S1hir

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Sahabat yang di rahmati Allah. Ini adalah Doa Ketika Sebak Dada, Menghadapi Resah Gelisah Dan Doa Menolak Menolak Si hir.

Ertinya : Bukankah kami (ALLAH) telah melapangkan dadamu (ya Muhammad) Dan telah kami ringankan bebanmu yang berat, Yang memberati punggungmu, Dan kami tinggikan (muliakan) namau, Maka sesungguhnya disamping kesukaran ada kemudahan, sesungguhnya di samping kesukaran ada kemudahan, Apabila engkau telah selesai (Mengejarkan satu perkejaan) Maka bersusah payahlah (mengerjakan yang lain) Dan kepada tuhanmu, berharaplah

Cara untuk mengamalnya :

Dibaca dengan meletakkan tapak tangan kanan di dada sebelah kiri dan ditekan. Kemudian dibaca surah Al Insyirah 3 kali dan mohonlah supaya dilapangkan dada.

Ertinya : Maka setelah mereka melemparkan, Musa berkata :

” Apa yang kamu lakukan itu, itulah si hir, sesungguhnya Allah akan menampak ketidakbenaranya. Sesungguhnya Allah tidak akan membiarkan terus berlangsung pekerjaan orang-orang yang membuat kerosakan”

Cara untuk mengamalnya : Baca sebelum tidur

Sekian sahaja yang dapat di kongsikan.. dipersilakan share.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*