Doa Untuk Elakkan Kec3deraan Teruk Ketika Ditimpa Kec3lak4an Atau Kem4langan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Doa Untuk Elakkan Kec3deraan Teruk Ketika Ditimpa Kec3lak4an Atau Kem4langan

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. Segala puji bagi Allah, Rabb sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Sahabat yang di rahmati Allah. Doa ini telah diamalkan oleh “adm1n” sebelum memasuki ten tera sehinggalah sekarang sebelum memulakan sesuatu perjalanan atau pekerjaan yang baha ya. Doa ini telah diberi oleh ar wah semasa dia hidup.

“Katanya jika berlaku sesuatu, engkau sempat mengucap dua kalimah syahadah sebelum aj4l. “Jika selamat dalam kema langan, akan tiada sebarang calar atau kecede raan pada ang gota tubuh badan”.

لا حول عن معصية الله إلا بعصمته، ولا قوة على طاعته إلا بمعونته

“Tidak daya dan tiada kekuatan melainkan dengan izin-Mu. Ya Allah Yang Maha Tinggi Yang Maha Agung”

Tetapi memang benar, “adm1n” pernah mengalaminya ketika dahulu pada tahun 1992 semasa kemala ngan jalanraya di Jalan Sidam Kanan ke Padang Serai. Kereta berpusing beberapa kali sebelum melang gar tiang letrik dan terus jatuh ke dalam parit yang dalam. Kereta di “Write Off” oleh pihak insurance kerana tak boleh diperbaiki lagi. Tiada sebarang calar atau patah. Alhamdulillah.

Baca doa ini selepas membaca Doa Menaiki Kenderaan. Bukanlah kebal atau kuat tetapi Allah SWT telah memelihara hamba-Nya dari sebarang kecede raan. Wallahualam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*