Kotoran Cepat Hilang Dapur Berkilat Bersih Hanya Guna Tepung Cuci Dapur 

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Kotoran Cepat Hilang Dapur Berkilat Bersih Hanya Guna Tepung Cuci Dapur

Apabila bergelar suri rumah, pastinya pelbagai urusan mengemas rumah harus dilakukan agar memastikan rumah kelihatan bersih supaya ahli keluarga dapat hidup dengan selesa.

Bahagian rumah yang amat sukar menjaga kebersihannya ialah bahagian dapur. Kawasan ini boleh menjadi punca kepada pelbagai penya kit akibat faktor makanan yang terce mar.

Malah, ada pepatah yang mengatakan, jika ingin menilai sebuah rumah lihatlah dapurnya. Jika rumahnya sentiasa bersih maka dapurnya pastinya bersih. Demikian pula sebaliknya.

Sebagai salah satu bahagian penting dalam rumah yang biasa difungsikan untuk memasak dan mengolah makanan, dapur biasanya lebih cepat kotor dan mudah berselerak. Sedangkan ruang dapur perlu bersih.

Sebagaimana perkongsian Idel Hayarnulis yang menyediakan panduan untuk membersihkan dapur memasak dengan cepat dan mudah. Paling superb hanya menggunakan tepung sahaja!

Menurut puan Idel, tip untuk mencuci dapur caranya adalah mengunakan tepung tanpa menggunakan air. Tidak perlu risau masalah dapur retak atau pecah bagi dapur jenis kaca. Katanya hanya tabur tepung pada permukaan dapur kaca dan gosok dengan mengunakan tangan. Kemudian lap dengan kain bersih.

Langkah Mudah Cuci Dapur Berminyak Gunakan Tepung

Berpandukan gambar, cubalah cara membersihkan dapur.

Tabur tepung pada permukaan dapur kaca

Sapukan keseluruhan permukaan dapur kaca

Lap dapur dengan kain bersih. Ini hasilnya. Berkilat dapur anda!

Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*