Resepi Hebat Homemade Berkesan H4puskan Semut Dan Lalat

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Resepi Hebat Homemade Berkesan H4puskan Semut Dan Lalat

Kita hidup dalam ekosistem yang penuh dengan semua jenis spesies. Sesetengahnya hidup jauh dari persekitaran kita namun ada juga spesies sentiasa berkomunikasi dengan kita dan mereka boleh sangat menjengkelkan.

Antara yang paling biasa ialah nyamuk, lipas dan lalat. Nyamuk yang sentiasa ada di mana-mana dan bukan sahaja menjengkelkan, tetapi mereka juga merupakan risi ko baha ya kepada kesihatan kerana mereka adalah pembawa penyakit baha ya punca hubu ngannya dengan da rah manusia dan lain-lain dari jalan-jalan atau tempat-tempat dengan kebersihan yang tidak baik.

Bercakap tentang kebersihan, nyamuk atau lalat secara umumnya berada di tempat di mana mereka boleh mendapatkan makanan dan menetaskan anak mereka.

Biasanya di tempat kotor atau air bertakung, tetapi untuk mengh4puskannya merupakan masalah yang sebenarnya.

Jadi, itulah sebabnya di sini kami berkongsi dengan anda ubat semula jadi yang akan membantu anda menyingkirkan nyamuk, lipas dan lalat dengan cara yang berkesan.

Terdapat banyak produk di pasaran yang menawarkan untuk membantu anda menyelesaikan masalah ini tetapi semua bahan ki mia mempunyai kesan sampingan tertentu yang harus dielakkan dalam kehidupan kita, jadi ubat semulajadi ini adalah pilihan terbaik untuk anda.

Untuk menyediakan ubat semulajadi ini anda perlu:

  • 1/2 secawan minyak sayuran
  • 1/2 secawan syampu
  • 1/2 cawan cuka semulajadi (ini harus kepekatan 9%)

Penyediaan:

Campur semua bahan-bahan dengan baik dan pastikan anda mendapat campuran sebati. Kemudian, letakkan campuran yang telah sebati ke dalam botol semburan supaya anda boleh menyembur semua kawasan di mana anda ingin nyamuk, lipas dan lalat ini hilang.

Anda boleh menggunakan ubat ini di dalam bilik tanpa sebarang masalah kerana ia adalah semulajadi, di samping itu anda juga boleh menggunakannya di taman atau bahkan menyembur pada kulit anda untuk menjadikan ia berfungsi sebagai penghalau semulajadi.

Sumber: dahtauker

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*