Kura-Kura Buka Pintu Pagar Cuba Lari Dari Rumah

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Kura-Kura Buka Pintu Pagar Cuba Lari Dari Rumah

Setiap haiwan peliharaan pastinya punya ragam yang tersendiri. Tidak kiralah, hamster atau kucing dan kali ini seekor kura-kura pula menunjukkan ragam lucunya.

Kisah lucu ini diceritakan oleh seorang netizen dari Thailand di laman s0sial TkTk miliknya. Di platform tersebut dia ada memuat naik video lucu yang menunjukkan telatah selamba kura-kuranya yang cuba lari dari rumah.

Apa yang dilakukan oleh kura-kuranya ialah dengan membuka pagar rumahnya. Kura-kura buka pagar rumah? Bunyinya seperti mustahil untuk dilakukan tetapi kura-kura bijak ini ada tekniknya!

Percubaan untuk lari dari rumah itu telah dirakam netizen tersebut menunjukkan kura-kuranya telah membuka pintu pagar sebelum berjalan ke luar dengan pantasnya.

Namun begitu, percubaannya kali ini gagal apabila ada jirannya yang melihatnya berada di jalan. Mereka kemudian mengambil kura-kura tersebut dan dipulangkan semula kepada tuannya.

Sebenarnya itu bukan kali pertama dan terkahir kura-kura tersebut melakukan percubaan untuk “lari dari rumah”. Dua hari kemudian, pemilik kura-kura tersebut sekali lagi memuat naik video baru yang menunjukkan kura-kuranya melakukan perkara yang sama.

Video menunjukkan bahawa kura-kura membuka pintu pagar sekali lagi dan terus berjalan keluar. Nasib masih tidak menyebelahainya apabila ada seorang lelaki yang menjumpainya dan membawanya pulang. Pintu pagar kemudian ditutup supaya kura-kura tidak boleh keluar lagi.

Nampaknya dia memang tidak suka tinggal di situ dan mahu bebas di dunia luar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*