Minuman Menakjubkan Ini Mampu Untuk Mencairkan Lemak Dalam Masa 4 Hari Saja

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Minuman Menakjubkan Ini Mampu Untuk Mencairkan Lemak Dalam Masa 4 Hari Saja

Masalah kegemukan atau lemak dalam badan yang berlebihan adalah salah satu masalah yang membimbangkan ramai orang. Lemak yang berlebihan dalam badan membuatkan kesihatan tu buh badan semakin berkurangan dan akan mudah terdedah dengan risi ko penyakit.

Penyakit utama yang sering terjadi disebabkan lemak berlebihan di dalam badan adalah obe siti dan penyakit jantung. Ini sudah pasti membimbangkan ramai orang yang memiliki lemak badan yang berlebihan.

Ramai antara kita yang ingin mencari cara cepat untuk menghilangkan lemak badan yang terkumpul. Sekarang, anda tidak perlu lagi risau kerana terdapat cara yang lebih cepat untuk selesaikan masalah ini.

Kali ini saya ingin berkongsi satu minuman ajaib yang hanya mengambil masa beberapa minit sahaja untuk menyiapkannya. Minuman ini sangat berkesan untuk cairkan lemak berlebihan di dalam badan anda.

Untuk membuat minuman ini, anda akan memerlukan bahan-bahan berikut:

  • 8 1/2 cawan air ditapis
  • 1 sudu teh halia parut (atau satu sudu halia organik serbuk akar)
  • 1/2 timun, dihiris nipis
  • 1/2 lemon, dihiris nipis
  • 12 daun pudina

Cara penyediaanya:

Campurkan semua bahan dan gaul sehingga sebati. Keluarkan kepingan lemon, halia dan daun pudina sebelum menuangkan minuman tersebut ke dalam gelas. Saya cadangkan anda minum minuman ini untuk sepanjang hari. Jika tidak habiskan minuman itu pada hari yang sama, anda boleh menyejukkannya selama 2 hari.

Anda boleh minum minuman ini setiap hari dalam masa 4 minggu, kerana ia selamat dan sangat menghidratkan.

Bagaimana ia berfungsi dan mengapa ia begitu berkesan?

Semua bahan-bahan yang disenaraikan diatas mempunayai pelbagai manfaat kesihatan dan kesan pembersihan, tetapi apabila digabungkan, mereka mampu menghasilkan yang sihat dimana ia membantu menyucikan badan dan membantu membuang lemak yang berlebihan.

Sekarang mari kita lihat satu persatu khasiat bahan yang telah kita gunakan tadi.

1. Timun

Timun adalah rendah kalori, bertindak sebagai diuretik, kaya dengan serat pemakanan dan membantu menjaga alkali badan. Timun adalah makanan yang sesuai untuk penurunan berat badan.

2. Halia

Dalam satu kajian yang dilakukan di Institut Pemakanan Manusia di Universiti Columbia menunjukkan, apabila seseorang individu minum minuman panas dengan halia, mereka berasa lebih kenyang dan mempunyai peluang kurang daripada makan berlebihan.

3. Lemon

Walaupun pada dasarnya lemon mengandungi as1d, tetapi apabila diproses di dalam badan manusia hasilnya adalah dalam keadaam beralkali. Lemon mengandungi kedua-dua sitrik dan asid askorbik, as1d-as1d lemah mudah dimetabolismakan dalam badan membolehkan kandungan mineral lemon untuk membantu pengalkalian da rah(ph optmal da rah ialah:7.35 – 7.45). da rah yang ber Ph rendah dari itu (bera sid) sangat “subur” untuk s3l-s3l k4n ser dan bak teria jadi mengundang pelbagai jenis penyakit.

4. Pudina

Anda mungkin tidak terfikir bahawa pudina sebagi penahan selera makan. Tetapi sebenarnya ia memang penahan selera. Pudina bukan sahaja memberikan rasa segar malah dapat membendung rasa keta gihan untuk makan.

5. Air

Anda semua mesti sudah tahu manfaat kesihatan apabila minum air yang mencukupi. Air menyokong kehidupan kita, menghidratkan badan, meringankan sendi dan otot semasa senaman,dan jika minum secara teratur ia dapat mengurangkan ketagihan makanan.

Semoga bermanfaat untuk kita semua.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*