Lakukan Urutan Tapak Kaki Ini Sebelum Tidur Dan Rasakan Keajaibannya Esok Hari

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Lakukan Urutan Tapak Kaki Ini Sebelum Tidur Dan Rasakan Keajaibannya Esok Hari

Beberapa kajian dijalankan mengatakan bahawa urutan di tapak kaki sebelum tidur mampu menjadikan badan lebih santai dan mengurangkan risi ko kekejangan pada otot-otot. Diambil petikan dari laman stylecraze, terdapat banyak manfaat melakukan urutan pada tapak kaki setiap malam sebelum tidur dan manfaat yang boleh dikongsikan anataranya:

1. Melancarkan Aliran D4rah

Urutan di tapak kaki secata teratur dan konsisten mampu melancarkan aliran d4rah secara optimum. Selian itu, aliran d4rah yang baik dan lancar membantu untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan mengurangkan pengumpulan kol3strol dan lemak dalam d4rah. Kepada pesa kit diabetis, urutan pada kaki sekurang-kurangnya 20 minit sebelum tidur membantu dalam proses penyembuhan.

2. Mengatasi Masalah Migrain

Anda punyai masalah migrain atau sa kit kepala? Kajian mendapati bahawa dengan melakukan urutan serta menekan bahagia tertentu pada tapak kaki mampu memulihkan beberapa penya kit termasuk migrain.

3. Menurunkan Tekanan D4rah

Satu lagi manfaat luar biasa dengan mengurut tapak kaki sebelum tidur adalah menurunkan tekanan d4rah. Bukan sahaja menurunkan tekanan d4rah malah urutan yang lembut di kaki akan membantu menyegarkan tubuh menjadikan diri lebih tenang dan santai.

Terdapat kajian di mana ia menyatakan bahawa mengurut tapak kaki selama 10 minit sebelum tidur membantu tvbuh merembeskan h0rm0ne yang mencetuskan perasaan ce mas serta membantu mengatasi masalah lain termasuklah tekanan d4rah tinggi.

5. Memulihkan Hubu ngan In tim Bersama Pasa ngan

Mengurut tapak kaki dengan menggunakan minyak aromaterapi beserta alunan muzik yang mendamaikan mampu memberi ketenangan kepada tu buh dan emosi. Di saat ini pastinya menjadikan diri dan pasa ngan lebih bersedia untuk hubu ngan in tim yang lebih baik. Urutan yang tepat di tapak kaki dipercayai mampu meningkatkan keinginan s3k sval seseorang.

6. Menurunkan Risi ko Menopause

Mengurut tapak kaki sangat baik untuk kaum wanita. Menurut kajian, aktiviti mengurut tapak kaki mampu melambatkan risi ko menopause. Ia sangat baik untuk mengatasi masalah sembab atau bengkak kaki semasa mengandung. Oleh itu, kaum bapa yang macho dan gentleman, urut dan sila man jakan isteri anda.

Alhamdulillah sedikit perkongsian yang dipetik dari kami, beberapa faedah mengurut tapak kaki yang mungkin kita tidak pernah tahu sebelum ini. Oleh itu, pasangan suami isteri, sama-samalah mengurut tapak kaki pasangan anda sebelum tidur ya! Semoga info ini memberikan manfaat dan juga agar kita diberikan kesihatan yang maksima serta dijauhkan dari pelbagai jenis penya kit yang menanti tanpa mengenal usia mahupun keturunan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*