Anak Kerap Menangis Dan Kembung Perut, Ini Kaedah Ikhtiar Guna Air Tambah Garam

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Anak Kerap Menangis Dan Kembung Perut, Ini Kaedah Ikhtiar Guna Air Tambah Garam

Baayi memang suka menangis. Hal ini kerana baayi masih kecil masih belum boleh bercakap. Dengan caara menangis ia dapat menarik perhatian ibu bapa untuk memahami kehendak mereka. Kadang-kala ibu bapa sudah cuba untuk memahami apa yang dikehendaki oleh si baayi, tetapi masih tidak berhenti menangis.

Susu sudah diberikan, lampin sudah di tukar, kipas sudah dipasangkan jika waktu itu panas, namun tetap menangis. Bila menangis tak berhenti-henti ni ibu bapa mula lah risau. Lagi-lagi kalau sepanjang malam menangis, mahu rabak juga mata sebab berjaga menahan ngantuk. Tetapi jangan risau, boleh ikhtiar dengan caara yang dikongsikan oleh Ustaz Mujahidin Al Banjari, Pusat Perubatan Islam Al Mujahidin. Semoga bermanfaat.

“RAMAI BERTANYA SAYA BALIK MACAM MANA CAARA MUDAH AYAT UNTUK PENAWAR BABY NANGIS MALAM, BABY KEMBUNG PERUT, SUSAH TIDUR MALAM, KERAP MIMPI TIDAK ELOK, KERAP GELISAH TANPA SEBAB, KERAP SAKIT KEPALA.. BOLEH AMALKAN CAARA DI BAWAH.”

Ikhtiarkan Petua Elak Anak Menangis Malam

Caara ini jika diamalkan juga dapat mengelakkan gangguan makhluk halus.

Ambil Air suam segelas kemudian ambil secubit garam letakkan di dalam air suam tersebut

  • Baca Al Fatihah – 1x
  • Selawat Syifa – 3x
  • Al ikhlas – 3x
  • Kemudian baca “Laa Haula Walaa Quwwata illa Billaah”

Selesai baca di atas lalu minum air tersebut.

Panduan Tambahan

Jika baby demam berbalik-balik dan nangis malam, selesai baca di atas sapukan air suam tersebut di seluruh badan. Terutama sapu di muka baby dan belakang baby.

Izin Allah inshaaAllah baby anda akan berhenti tangisannya. Jika demam izin Allah akan kebah demam nya.

Manakala jika kita ada gangguan dalam badan, sebaik selesai minum air tersebut, jika gangguan ada dalam badan, kita akan sedawa selepas minum, kita akan rasa loya nak muntah, perut kembung tak selesa, tengkuk belakang belikat rasa lenguh dan berat.

Seandainya diamalkan berterusan setiap hari buat dengan yakin, inshaAllah izin Allah gangguan di dalam badan kita akan sembuh.

Jika tak sembuh cari lah perawat Islam berhampiran anda inshaaAllah mereka akan membantu anda.. Ibu yang sedang ha mil elok amalkan juga minum setiap kali sebelum tidur.

Moga caara mudah ini bermanfaat untuk kalian semua ishaaAllah Aamiin

Sumber : Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*