Terjaga Pukul 3 Hingga 5 Pagi,Tandanya Rahmat Allah Telah Sampai Kepadamu

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Terjaga Pukul 3 Hingga 5 Pagi,Tandanya Rahmat Allah Telah Sampai Kepadamu

Ramai orang terbangun di waktu yang sama waktu malam hari. sayangnya, kondisi ini kerap kali diabaikan. tetapi, mengerti kah kalian bahawa ini merupakan trik badan dan juga allah berbicara denganmu.

Pengubatan tradisional Tiongkok memakai titik tenaga buat metode akupunktur. titik – titik tenaga ini tersambung dengan sistem jam yang dipercayai berikan tenaga buat bahagian badan tertentu.

Jadi, dilihat dari waktu kalian bangun di malam hari, badanmu lagi hadapi ransangan tertentu. ini pula suatu trik fizikal dan juga emosi mengantarkan permasalahan padamu.

Terbangun di tengah malam hendaknya jangan diabaikan. dalam pengubatan Tiongkok, fasa tidur jadi waktu kita menerima pesanan dari allah.

Tonton video:

Ustaz Kazim Elias – BANGUN SOLAT MALAM 1

Pesanan – pesanan ini yang mampu mengatakan ekspedisi spritual kita. bila kalian kesukaran tidur di antara jam 9 hingga 11 malam, itu merupakan ciri stress. Ini merupakan jam tidur untuk mayoritas orang. bila kalian malah terasa sukar tidur, tandanya kalian lagi stress dan juga khuatir. solat hajat boleh jadi pemecahan buat permasalahan ini.

Terbangun pada jam 11 malam sampai 1 pagi petanda kalian hadapi kekece waan emosi. pengubatan Tiongkok kuno berkata bahawa ini merupakan waktu dimana pundi hempedu aktif. Bangun pada jam ini menampilkan kekecewaan. cubalah buat tenang dan juga memaafkan dirimu seorang diri, hingga hendak menolong. bangun antara jam 1 sampai 3 pagi menampilkan kema rahan.

Titik tenaga tersambung dengan hati. bangun pada jam ini memnunjukkan bahawa kalian lagi ma rah dan juga mempunyai tenaga yang kelewatan. Cuba minum air dingin dan juga meditasi supaya boleh tidur berulang. Bila kalian bangun jam 3 hinggal 5 pagi, tandanya allah lagi berupaya berdialog padamu.

Jam ini menampilkan bahagian paru – paru dan juga kesedihan. bila kalian bangun di jam ini, hingga dipercayai allah lagi membimbingmu buat jadi lebih baik. Cuba bernafas lama – lama dan juga berdoa supaya boleh berulang tidur. fasa bangun tidur terakhir merupakan jam 5 sampai 7 pagi. bila kalian bangun di jam ini, dipercayai kalian lagi mempunyai emosi yang tertahan.

Begini trik allah mengantarkan taufik dan juga anugerah kepada umatnya. Kalian tidak butuh langsung duduk, berangkat ke kamar mandi, mengambil minum, ataupun malah tidur lagi. tetaplah dalam peran baring sembari membaca zikir yang diamalkan oleh rasulullah. zikir apakah itu?

Dari ubadah bin shamit, dari nabi bersabda, siapa terbangun di waktu malam kemudian membaca:

Laa ilaaha illallaahu wahdahu laa syariikalahu, lahul mulku, walahul hamdu, wahuwa alaa kulli syai – in qadiir. alhamdulillaah wasubhanallaahu walaa ilaaha illallaahu wallahu akbar, walaa haula walaa quwwata illaa billaahi, setelah itu dia berdoa ya allah, ampuni saya ataupun berdoa tentu dikabulkan doanya. bila dia berwudhu dan juga shalat, tentu diterima shalatnya, (hr. al – bukhari).

Dari segi ilmiah, ini petanda kalian hadapi permasalahan di usus besar tetapi boleh diatasi dengan renggangkan otot ataupun berangkat ke wc supaya boleh berulang tidur.

Badan menaruh begitu banyak rahsia. bila kita belajar mengambil ketahui dan juga mendengar, hingga badan sesungguhnya lagi berikan ketahui kita data. kita pula boleh tingkatkan kesihatan fizikal dan juga spiritual dalam kehidupan kita.

Bila terbangun dari tidur, cubalah baca doa ini:

Terima kasih. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada kita semua.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*