Rupanya Ramai Yang Tidak Tahu Walaupun Bertaubat, 5 Dosa Ini Tidak Akan Diampunkan Allah

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Rupanya Ramai Yang Tidak Tahu Walaupun Bertaubat, 5 Dosa Ini Tidak Akan Diampunkan Allah

Manusia tidak lari dari dosa, tetapi ada dosa-dosa yang Allah tak ampunkan. Semoga kita jauh dari perkara-perkara dosa seperti ini. Sila baca .. Semoga menjadi tauladan kepada kita dalam kehidupan ini insyaAllah.

1. Makan harta anak yatim secara haram.

Untuk mengha puskan dosa tersebut pemakan harta anak yatim mesti membayar kembali harta yang telah digunakan serta memohon maaf kepada anak yatim tersebut . Jika anat yatim tersebut memaafkan perbuatannya, barulah boleh bertaubat kepada Allah SWT. Seandainya anak yatim tersebut tidak memaafkan perbuatannya maka dosanya tidak terha pus).

2. Menvduh wanita solehah berzi na.

Orang yang menuduh wanita solehah hendaklah memohon maaf kepada wanita tersebut, jika wanita solehah tersebut memaafkan, maka terhapuslah dosa tersebut dan bolehlah penu duh bertaubat kepada Allah SWT. sekiranya wanita solehah tidak memaafkannya maka dosa tidak terha pus dan tidak boleh bertaubat kepada Allah SWT ).

3. Lari dari medan Jihad yang memperjvangkan kalimah Allah SWT.

Mereka yang lari dari medan jihad adalah mereka yang dayus dan tidak layak memasuki Syurga, cuba kaji dalam sejarah Islam huku man mereka yang lari dari medan Jihad sehingga Rasulullah SAW terpaksa menunggu Arahan Allah SWT untuk memaafkan kesalahan tersebut ).

4. Melakukan si hir.

Mereka belayar si hir dan pengamal si hir adalah mereka yang Syirik kepada Allah SWT, memang tidak layak bertaubat kepada Allah SWT melainkan mengucap kembali kalimah Syahadah dan mesti menyerah kepada kerajaan Islam untuk melaksanakan huku man yang sewajarnya ).

5. Bersyirik kepada Allah SWT atau menyamakan kedudukan Allah SWT dengan makhluk.

Dosa syirik atau menyamakan Allah SWT dengan makhluk samada melalui niat, percakapan dan perbuatan yang disedari atau tidak disedari maka dosa ini tidak boleh bertaubat kecuali dengan mengucap kembali kedua Kalimah Syahadah dan pemerintah Islam mesti melaksanakan huku man hudud barulah Allah SWT rela menerima kembali amal ibadat seseorang hamba yang telah menduakan Allah SWT atau menyamakan Allah SWT atau menyengutukan Allah SWT).

Kitab Tanbihul Ghafilin , Jilid 1 & 2. M/S : 532.

Doa Agar Tidak Syirik – Poster Dakwah Yufid TV

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: Rahsiarumahtangga

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*