Apa Jadi Kalau Letak Hirisan Bawang Bawah Tapak Kaki Ketika Tidur

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Apa Jadi Kalau Letak Hirisan Bawang Bawah Tapak Kaki Ketika Tidur

Kaedah ini sentiasa diamal oleh orang China, malah perubatan China juga mengesyorkan orang ramai mengikut kaedah ini. Kenapa? Sebenarnya cara ini berkait rapat dengan sistem sa raf. Telapak kaki ada banyak sa raf yang berbeza. Lebih kurang 7000 ujung sa raf di telapak kaki yang menghubungkan ke palbagai org4an pada tu buh.

Jadi kalau korang nak tahu apa manfaat kaedah ini, potong hirisan bawang merah ataubawng putih dan letak dibawah telapak kaki. Lakukan ketika waktu tidur dan pakai sarung kaki beserta dengan hirisan bawang okay.

Berikut merupakan manfaat kaedah ini:

1. Membersihkan da rah:

Asam fostat dari bawang akan  diserap melalui trans-dermal pada telapak kaki ketika korang tidur. Maksudnya, khasiat bawang akan menyerap segala ra cun dalam da rah.

2. Bu nuh bakte riia, ku man dan pathogen

bawang memiliki anti v1 rvs dan anti bakte ria yang kuat. Jadi, kandungan dalam bawang akan menyerap bakte ria atau ra cun yang berba haya dalam badan kita menerusi tapak kaki.

3) Memurnikan udara

bawang boleh membersihkan udara dari vrvs yang boleh menyebabkan kita terkena selsema. Kornag boleh potong hirisan bawang dan letakkan di penjuru bilik.

Macam-macam khasiat kan? korang boleh cuba buat dirumah okay!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*