Tvlar Foto Budak Lelaki Mengajar Adiknya Baca Iqra Ditepi Jalan Sambil Jual Belon Buat Ramai Tersentuh

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Tvlar Foto Budak Lelaki Mengajar Adiknya Baca Iqra Ditepi Jalan Sambil Jual Belon Buat Ramai Tersentuh

Satu foto tvlar di me dia sosi al memaparkan seorang budak lelaki yang dipercayai berjualan belon-belon animasi kartun sedang mengajar seorang budak yang lebih kecil untuk membaca Iqra. Menurut Kumparan.com, dua kanak-kanak tersebut merupakan abang dan adik yang sedang meneliti buku Iqra di bawah gantungan belon animasi sehingga membuatkan ramai yang terharu melihat mereka.

Adik lelaki yang memakai kemeja putih dan selipar itu kelihatan begitu bersemangat ketika diajar oleh abangnya. Dia nampaknya begitu teliti memerhatikan buku Iqra yang dipegang oleh budak lelaki yang memakai baju hitam tersebut.

Menurut Kumparan, lokasi sebenar kedua-dua kanak-kanak itu menjual belon tidak dapat dipastikan namun menurut warganet, kedua-dua lelaki itu biasanya menjual di hadapan Top Swalayan, Kabupaten Kolaka, Sulawesi Tenggara.

“Anak ini menjual belon dan topeng setiap hari dengan adiknya di hadapan Pasar Raya Terata di Kabupaten Kolaka, Sulawesi Tenggara,” memetik komen @sofyan_anuggrah. Perkongsian tersebut menjadi tu lar dan sehingga kini telah mendapat tanda suka melebihi 48 ribu. Warganet turut memberikan pelbagai respon yang kebanyakannya tersentuh melihat adik-beradik ini.

Sumber: siakapkeli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*