Subhanallah, Al-Quran Terkecil Tulisan Tangan Jadi Perhatian Dunia

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Subhanallah, Al-Quran Terkecil Tulisan Tangan Jadi Perhatian Dunia

Saiz Al-Quran ini ialah 2 × 1.5 mm secara langsung menjadi rekod Al-Quran terkecil di dunia. Ia ditulis menggunakan pensil biasa tanpa mikroskop.. (5 Gambar)

Al-Quran ini mempunyai Bilangan muka surat sebanyak 600 halaman, Ia di hasilkan oleh Artist: Raine Akbarkhanzadeh anak kelahiran Dubai menetap di Iran.

Hasil beliau telah menjadi perhatian Dunia dan menjemput untuk menghantar karya seni Islam itu ke Guinness Records Word untuk diterbitkan dalam buku mereka tetapi beliau menolak.. Raine Akbarkhanzadeh berkata: Nama Raine Akbarkhanzadeh dan saya penulis Quran (Katib). Saya amat teruja untuk hantar karya seni Islam saya untuk Guinness Records Word untuk diterbitkan dalam buku mereka. Ia sentiasa menjadi impian bagi saya.

Tetapi, apabila saya belajar lebih mendalam tentang Guinness Rekod Word dan buku-buku yang mereka nyatakan, saya tahu bahawa kebanyakan rekod tiada apa-apa yang berkaitan dengan jiwa manusia dan agama dan dalam banyak k3s, rekod men3ntang agama dan Islam.

Jadi, saya mengubah fikiran saya dan datang ke kesimpulan ini bahawa ia tidak adalah satu penghormatan untuk karya seni berharga Islam disiarkan dalam Guinness Records Word dan memutuskan untuk setup perniagaan untuk Islam World Records.

Semua saudara Muslim dari seluruh dunia kini dialu-alukan untuk menghantar karya seni Islam berharga mereka dan memberi kita penghormatan ini dan peluang ini untuk menyiarkan dalam laman w3b rasmi Islamic World Records dan buku dan memberi kepuasan ini kepada semua manusia untuk menikmati Islam tulen.

Sumber: digitaldakwah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*