Lafaz Kalimah Allah Terdapat Pada Setiap J4ntung Manusia

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Lafaz Kalimah Allah Terdapat Pada Setiap J4ntung Manusia

Bila Anda ada kawan seorang doktor, cuba tanyakan dan lihat lagi dengan teliti alur Urat yang terdapat pada jantung. Allah berfirman dalam surah Al A’raf

وَلَقَد ذَرَأنا لِجَهَنَّمَ كَثيرًا مِنَ الجِنِّ وَالإِنسِ ۖ لَهُم قُلوبٌ لا يَفقَهونَ بِها وَلَهُم أَعيُنٌ لا يُبصِرونَ بِها وَلَهُم ءاذانٌ لا يَسمَعونَ بِها ۚ أُولٰئِكَ كَالأَنعٰمِ بَل هُم أَضَلُّ ۚ أُولٰئِكَ هُمُ الغٰفِلونَ . ١٧٩

Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi n3raka Jah4nam kebanyakan dari j!n dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih s3sat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai.

وَلِلَّهِ الأَسماءُ الحُسنىٰ فَادعوهُ بِها ۖ وَذَرُوا
الَّذينَ يُلحِدونَ فى أَسمٰئِهِ ۚ سَيُجزَونَ ما كانوا يَعمَلونَ ١٨٠

Hanya milik Allah asmaulhusna, maka bermohonlah kepada-Nya dengan menyebut asmaaulhusna itu dan tinggalkanlah orang-orang yang menyimpang dari kebenaran dalam (menyebut) nama-nama-Nya. Nanti mereka akan mendapat balasan terhadap apa yang telah mereka kerjakan.

Tahukah kita ? Jantung manusiaa.

Para saintis telah membuktikan bahawa, bunyi yang datang daripada denyutan j4ntung adalah “Lub Dub” Tetapi Kini mereka dianalisis bahawa, ia adalah ‘Rub Dub Dub’. Dalam Bahasa Arab perkataan ini bermaksud 1 yang buat satu sama dan segala yang berkaitan dengan alam Semesta, dan yang mempunyai perintah dalam segala-galanya.

Itu adalah “Allah” Jadi tiap-tiap degupan j4ntung kita berkata:”ALLAH”. Subhanallah! Allah Maha Hebat diciptakannya j4ntung kita pun mengingati-Nya!.

Sumber:vperibadirasulullah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*