Saya Tidak Pernah Keluar Dengan Lelaki Tapi Boleh H4mil

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Saya Tidak Pernah Keluar Dengan Lelaki Tapi Boleh H4mil

Saya Tidak Pernah Keluar Dengan Lelaki Tapi Boleh Hamil : Remaja Ini TIDAK Pernah Keluar Dengan Lelaki. Alangkah TERK3JUT Dia Disahkan Ha mil 24 Minggu.

Misteri Bagaimana Boleh Mengandung

Sungguh mlsteri apabila tidak pernah melakukan hubu ngan sxsval, sebab tidak pernah keluar dengan mana mana lelaki tetapi meng4ndung.

Saya pun pelik. Macamana boleh meng4ndung kalau tidak pernah keluar dengan sesiapa pun.

Umur 19 tahun, belajar di sebuah kolej separa kerajaan. Tidak ada boyfren, cuma pernah keluar berkumpulan menyiapkan tugasan luar di kawasan berhampiran kolej.

TIAP BULAN DATANG HA ID

Tiap bulan datang ha id. Hinggalah seorang kawan menegur perubahan fizikal dan melaporkan kepada emak. Emak bertanya, dia cakap tidak ada apa apa yang bersembunyi.

Kakak berasa tidak senang hati, terus membawa pergi ke klinik untuk menjalani pemeriksaan. Apabila imbasan ultra bunyi dilakukan, terimbas janin berusia 24 minggu.

Gambar imbasan itu amat mengejutkan mereka.

Bagaimana boleh meng4ndung jika tidak pernah melakukan hubvngan b4dan dengan sesiapa pun. Berita ini telah membuatkan gadis ini bingung. Keliru, celaru dan dilanda kemu rungan.

Diam dan menangis tanpa suara. Kesugulan dan kemurungan membuatkan segala galanya terganggu. Tidak mahu makan dan minum, menangis tanpa henti. Keluarga membuat keputusan menghantar ke Baitus Solehah untuk pemulihan jiwa dan iman.

MENANGIS SETIAP KALI DISOAL

Tiba di Baitus Solehah, rawatan untuk ibu mengan dung diuruskan dalam masa yang sama pengisian rohani untuk membangunkan jiwa yang kosong diusahakan.

Segala galanya disuap semula. Ibarat memimpin orang yang baru bangun dari koma. Saya pun tak boleh nak soal banyak banyak jika sepatah disoal dia sudah menangis dahulu. Angguk dan banyak geleng.

Walaupun sudah seminggu di sini, sudah boleh sesuaikan diri dengan keadaan dan kawan kawan tetapi bila ditanya soalan bagaimana boleh mengan dung, dia akan jadi kebingungan semula. Untuk membangunkan jiwa yang kosong, kita mesti mengisi dengan iman.

Mungkin terpaksa dilupakan punca dia mengan dung, sebaliknya bangunkan jiwanya untuk menyayangi ja nin yang tumbuh di dalam rahimnya dengan khasiat iman dan takwa. Merawat kedukaan dengan bacaan al quran. Itu saja yang boleh membantu.

ADAKAH INI SI HIR ?

Kita melihat kemaslahatan lebih utama dari mencari punca dengan terus bertanya akan mendatang kemudaratan. Biarlah menjadi mis teri kepada semua orang.

Tidak ada sesiapa pun mendakwa adakah ini si hir, bunlan, jln atau kejadian par4n0rmal. Kerana kita masih yakin segala yang berlaku atas kehendak Allah, aib orang kita tutup, Allah tutup aib kita.

Takde langsung dakwaan pada diri dia dan dalam keluarga apakah kejadian ini disebabkan oleh pu kau, si hir atau makhluk asing. Dia memang tidak tahu dan tidak ingat apa apa. Lost… Solat tiang agama, kita jaga solat dengan sempurna, Allah akan jaga kita dengan sebaik baiknya.

Daripada sebuk nak mengetahui rahsia dan punca baik kita jaga akhlak dan iman kita agar tidak terpesong akidah disebabkan percaya perkara benda benda yang diluar ilmu dan pengetahuan kita. Ummi Munaliza

Sumber: hanieyresepi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*