Inilah 14 Kemuliaan Wanita “Islam” Yang Sedang Ha mil

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Inilah 14 Kemuliaan Wanita “Islam” Yang Sedang Ha mil

Berbahagialah para wanita muslimah yang sedang ha mil. Begitu banyak kemuliaan dalam dirinya. Subhanallah… Kabar gembira ini seeloknya disebarluaskan. Begitu mulianya wanita muslimah yang mengan dung janin dalam rahimnya.

Dalam tvbuh wanita, ada satu bahagian org4n yang diberi nama yang begitu mulia iaitu ‘rahim‘. Perkataan ini diambil dari nama Tuhan, yang bermaksud `Maha Penyayang‘. Sudah tentulah Tuhan tidak akan memberikan nama yang semulia ini kepada sesuatu yang hin4 di sisi- Nya. Sudah tentu Tuhan akan memilih sesuatu yang mulia juga untuk dianugerahkan nama yang begitu mulia.

Tuhan tidak berikan nama yang semulia ini kepada bagian tu buh lelaki. tetapi Dia memberikannya kepada bahagian tu buh wanita. Rahim inilah yang merupakan penghubung kepada makhluk. Di dalam rahimlah, wanita menjaga ciptaan Tuhan dan memberi makan kepada apa yang Tuhan ciptakan. Disini kami akan kongsikan dimana 14 kemuliaan wanita muslimah dapat sewaktu hamil :

1. Apabila seseorang perempuan mengan dung dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan mengha puskan darinya 1,000 kej4hatan.

2. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersa lin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang berjihad di jalan Allah SWT.

3. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, hilanglah dosa2nya seperti keadaan ia baru dilahirkan.

4. Apabila telah lahir anaknya lalu disusuinya, maka bagi ibu itu setiap setegukan dari pada susunya diberi 1 kebajikan.

5. Apabila semalaman si ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT.

6. Rakaat shalat wanita yang sedang hamil adalah lebih baik dari pada 80 rakaat shalat wanita yang tidak hamil.

7. Wanita yang memberi minum air susu ibu (ASI) kepada anaknya dari diri nya sendiri akan mendapat 1 pahala pada tiap2 tetes susu yang diberikannya.

8. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari karena menjaga anaknya yang sakit akan diampunkan oleh Allah SWT seluruh d0sanya dan bila ia menghibur hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadah.

9. Wanita yang hamil akan dapat pahala terus berpuasa pada siang hari.

10. Wanita yang hamil akan dapat pahala terus beribadah pada malam hari.

11. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun shalat dan puasa, serta setiap kesakitan pada 1 uratnya Allah SWT mengkurniakan 1 pahala haji.

12. Sekiranya wanita m4ti di masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dianggap sebagai m4ti syahid.

13. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempo (2,5 tahun), maka malaikat2 dilangit akan kabarkan berita bahwa syurga wajib baginya.

14. Jika wanita memberi susu dirinya pada anaknya yang menangis, Allah SWT akan memberi pahala 1 tahun shalat dan berpuasa.

Masya ALLAH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*