Lalat Banyak Dalam Rumah Lepas Ayah Kahwin Dgn Mak Tiri, Ustaz BagiTau Ada Sesuatu

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Lalat Banyak Dalam Rumah Lepas Ayah Kahwin Dgn Mak Tiri, Ustaz BagiTau Ada Sesuatu

Assalamualaikum dan terima kasih adm1n jika penulisan ini post di FB. Aku ingin berkongsi cerita berkenaan mak tiri aku yang menggunakan ilmu h1tam kepada keluarga aku sejak 21 tahun yang lalu. Lamakan mak tiri aku bermain dengan s1hir. Itu yang aku tahu, before tahun 1997 entah dah start s1hir or tak Walallahualam.

Pada asalnya kami sekeluarga hidup bahagia aman sempurna walaupun dalam keadaan sederhana. Namun keadaan menjadi ‘kucar-kacir’ sekitar tahun 1997 dan ketika itu rumah tangga ibu dan ar wah ayah memang sudah di saat genting.

Pada tahun 1998, mereka berdua mengambil keputusan untuk berce rai dan hak penjagaan anak-anak diberi kepada ibu. Makanya kami tiga beradik tinggal bersama ibu. Ketika itu memang aku tidak tahu punca kenapa mereka berce rai, yang pasti ar wah ayah ada orang lain. Pada tahun 2001 aku mendapat berita bahawa ar wah ayah akan berkahwin dengan perempuan tu sekali gus aku mendapat mak tiri.

Tahun demi tahun, baru aku dapat tahu ar wah ayah sudah terkena si hir daripada mak tiri. Macam mana aku tahu? Sebab ibu ada berjumpa ustaz-ustaz bertanyakan tentang ar wah ayah.

Mengapa dia berubah dengan mendadak. Ibu mengambil keputusan untuk berpindah dari daerah aku membesar. Mungkin mahu merawat luka di hati. Siapa tak sayang suaminya kan, sudah membina rumah tangga hampir 13 tahun, tahu-tahu dimvsnah oleh seorang perempuan yang menggunakan s1hir ke atas ar wah ayah.

Pada awalnya tiada benda-benda mistik berlaku kepada kami. Tapi bermula tahun 2010, keadaan rumah agak pelik. Lalat tiba-tiba banyak! Bukan di tong sampah, tapi di sliding door! Selak sahaja curtain banyak lalat di situ.

Ada satu hari ketika ibu mahu membasuh baju, dibukanya bekas sabun SubhanAllah! Terkejut kami kerana ada beberapa ekor lalat di dalamnya. Entah macam mana boleh masuk pun tak tahu. Itu belum lagi apabila kami sedang bersolat, menonton televisyen dan nak masuk tidur. Memang akan ada lalat.

Ibu mengambil keputusan untuk memanggil orang untuk berubat di rumah itu. Tidak dinafikan memang rumah kami di si hir. Ustaz ada bagitahu bahawa lalat yang dihantar itu adalah j1n.

Dan sejak hari itu ibu dir4suk oleh makhluk halus yang ‘dihantar’ oleh ‘seseorang’. Pada mulanya ketika ibu di r4suk, memang ‘dia’ akan diam bila kami bertanya siapa yang ‘hantar’. Tapi sejak dua tiga kali berubat baru makhluk yang berada dalam badan ibu tu mula bercakap yang mempunyai dialek bahasa sebuah negeri di Timur Malaysia.

‘Dia’ memberitahu tuan yang menghantarnya itu dengan menyebut nama penuh mak tiri kami. Memang aku terkejut sebab kenapa tiba-tiba dia nak kacau kami pulak.

Ketika ‘dia’ memberitahu siapa tuannya, memang aku geram. Apa lagi yang mak tiri aku tu mahu sedangkan dia sudah mendapat ar wah ayah aku. Ada satu ketika ibu dir4suk, ‘dia’ ada memberitahu bahawa arw4h ayah sudah tidak sayangkannya lagi. Sebab itu dia mengganggu kami dan mahu ‘membnuh’ kami sekeluarga.

Umpama kami ni pengacau hidup dia. Mak tiri juga ada membuat sih1r untuk ‘menutup’ ibu supaya ibu tidak bertemu jodoh lain. Padahal kami tak pernah mengganggu kehidupan dia. Tak pernah balas apa-apa yang dia buat ke atas kami. Bila jumpa depan-depan, mak tiri saya tu memang pijak semut pun tak m4ti. Memang kalau orang tengok dia tu jenis baik-baik saja.

Alhamdulillah dengan kuasa Allah, sih1r di badan ibu dapat dibuang (walaupun bukan sepenuhnya). Ibu bertemu jodoh pada 2012. Namun ar wah ayah meninggl dunia pada tahun 2013 kerana sakit jantung. Aku ingat selepas ar wah ayah meninggl dunia memang dia dah tak ganggu kami, rupanya lagi menjadi-jadi si hirnya. Bukan sahaja di rumah ayah baru aku dikacaunya, di rumah ibu yang lama tu pun di hantar si hir.

Ibu pernah dirasuk kembali setelah sekian lama dia tak kena. ‘Dia’ memberitahu tuannya tak suka tengok ibu bahagia. Tuannya memang mahu memus nahkan perkahwinan ibu yang kedua ini. Tuannya juga tak suka tengok anak-anak ar wah ni bahagia dan hidup senang. Percayalah, kami memang tidak pernah kacau pun mak tiri tu.

Mak tiri makin panas hati apabila duit peninggalan ar wah ayah tu dia hanya dapat sikit saja untuk bahagiannya. Sudah memang kami adik-beradik bahagi harta ikut faraid, kenapa dia nak mempersoalkannya pulak? Bukan sahaja mak tiri tu bo doh bab harta dalam Islam, anak dia pun sama. (anak dia dengan first husband. Mujur lah ar wah ayah tak ada anak dengan mak tiri). Memang kalau boleh dia nak bolot semua harta ar wah ayah (Macam drama kan, haa ni memang reality weh!).

Sumber : IIUMC via BicaraIslam.info via apa celita

Sehingga hari ini mak tiri masih mengganggu kami dengan s1hir. Sehinggakan diri aku pun terkena sih1r mak tiri tu. Aku hanya mampu berdoa saja supaya mak tiri insaf dan berhenti melakukan perbuatan sy1rik ni. Masa arw4h ayah meninggl dunia dulu pun entah sempat atau tak dia meminta maaf atas perbuatan sih1r dia tu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*