Rebah Dalam Surau, Lelaki Mening gal Dunia Selepas Solat Subuh Berjemaah

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Rebah Dalam Surau, Lelaki Mening gal Dunia Selepas Solat Subuh Berjemaah

Di Kluang Johor, seorang jemaah masjid meningg4l dunia selepas solat subuh berjemaah di Surau Raudhatul Firdaus, Taman Kerjasama. Arwah, Jalaludin Borhan dikatakan baru sahaja bangun dari sujud kemudian mengurut dada yang tidak selesa.

Selepas berwirid dan berzikir, ar wah sujud seketika sebelum rebah. Di fbk, Muhd Abd Rahman yang menjadi saksi pemergian ar wah secara Husnul Khotimah berkongsi kisah ini. Solat subuh berjemaah, wirid, sujud dan rebah

Kemati4n yang dicemburui

Hari ini saya menjadi saksi bahawa kem4tian itu datang bila bila masa. Subuh berjemaah di Surau Raudhatul Firdaus, Taman Kerjasama, Kluang bersama anak anak Tahfiz Al-Mukhlisin. Usai solat subuh berjemaah seorang insan yang dipilih Allah, suami kepada Maimunah Juraimi dan ayah kepada Farah Asyiqin Jalaluddin, Jalaludin Bin Borhan dijemput Ilahi.

Husnul Khotimah. Pengakhiran yang kita semua idamkan. Solat subuh berjemaah, wirid, sujud dan rebah. Mata ini melihat kebesaranMu ya Allah. Saya berada di sampingnya semenjak awal pagi. Bertanya “Cik Jalal, awal pagi ni ke surau”. Di balas ar wah “Nak ke pasar lepas ni ustaz. Terus pergi je.” Senyum ar wah terkenang sehingga sekarang.

Ayat terakhir Allah

Sedang azan ar wah masuk ke dalam surau. Bersandar ke dinding selepas solat sunat. Menanti iqamah. Ar wah menyapa “Ustaz, sini sini sebelah saya. Apa apa jadi senang”, ketawa kecil kami.

Selepas solat, berzikir, sedang berzikir urut dada. Ar wah sujud untuk mohon kekuatan dari Allah SWT. Bangun dari sujud, urut dada kembali dan rebah. Saya terkejut, melihat wajah ar wah kita faham. Saya mengucap syahadah di telinganya dan ayat terakhir dari ar wah. Allah! Dan beliau pergi meninggalkan kita. Satu penyaksian dan pengakhiran yang kita semua cembvrui.

Husnul Khotimah

Kema tian yang dicembvrui

Sumber : Muhd Abd Rahman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*