Baru Sebulan Nikah, Pasangan Akauntan M4ut Dalam KemaIangan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Baru Sebulan Nikah, Pasangan Akauntan M4ut Dalam KemaIangan

ROMPIN: Sepasang suami isteri yang m4ut dalam kem4langan di sini awal pagi tadi, sempat mengecapi nikmat perkahwinan genap sebulan sebelum terbabit dalam n4has yang turut mengor bankan dua sepupu mereka.

Kejadian kira-kira jam 1.30 pagi di Kilometer (KM) 131.20 Jalan Kuantan-Johor Bahru berdekatan Kuala Rompin menyebabkan pasangan suami isteri yang juga akauntan, Mohamad Syahmi Emir Mohd Rawi, 24, dan Nur Diana Afifah Hasnulhady, 24 serta adik beradik, Yasmin Afiqah Hazemi, 14, serta adiknya, Yasmin Aliah, 12, meningg4l dunia di tempat kejadian.

Menurut bapa Mohamad Syahmi Emir, Mohd Rawi Manab, 50, pasangan berkenaan bernikah pada malam 8 November lalu dan kebetulan kejadian kema langan ma ut itu berlaku ketika genap sebulan mereka bernikah.

“Mereka berdua sebenarnya baharu lepas menghantar barang keperluan kepada anak bongsunya berusia 20 tahun di Politeknik Muadzam Shah sebelum singgah di Teluk Chempedak di Kuantan untuk bersiar-siar.

“Bagaimanapun, ketika mereka mahu pulang semula ke Johor Bahru, kereta Perodua Viva yang dipandu anak saya terbabit dalam kemal4ngan dengan sebuah bas ekspres. Sepatutnya saya yang perlu hantar barang berkenan, namun disebabkan ada kerja, dia yang terpaksa gantikan saya.

“Masa kejadian, anak bongsu saya turut mengikuti abangnya untuk balik ke Johor Baharu tetapi menaiki kereta lain, ” katanya ketika ditemui di Unit Forensik Hospital Rompin di sini, hari ini. Mohd Rawi berkata, ketika kejadian anak bongsunya ada mendengar bunyi den tuman yang kuat sebelum melihat ke cermin dan nampak kereta abangnya dilang gar oleh sebuah bas.

“Ar wah yang juga anak sulung daripada tiga beradik, seorang yang manja dan selalu makan bersuap walaupun sudah besar. Kami amat sedih sebab ar wah baharu berkahwin dan barang perkahwinannya masih belum dikemas. Kami sekeluarga amat merasai kehilangannya, dia adalah harapan keluarga. Sebelum kejadian dia tidak menunjukkan sebarang perubahan,” katanya.

Sementara itu, kakak kepada Nur Diana Afifah, Nur Nadira Aifa, 25, berkata adiknya berpesan supaya memadamkan la man sosi al Fb jika apa-apa berlaku kepada dirinya.

“Namun, kami sekeluarga tidak mensyaki apa-apa tetapi saya tidak sangka kejadian seperti ini berlaku kepadanya. Kami sekeluarga reda dengan kejadian ini,” katanya.

Tambah beliau lagi, adiknya yang juga anak ketiga daripada enam beradik itu sudah berkenalan dengan suaminya sejak 2017 sebelum melangsungkan perkahwinan sebulan yang lalu.

Sementara itu, ibu kepada dua kanak-kanak yang juga sepupu kepada Mohamad Syahmi Emir enggan ditemubual kerana terlalu sedih dengan kehilangan kedua-dua anaknya itu.

Semua m4ngsa dik3bumikan di Tanah Perku buran Kampung Seri Pantai, Mersing dalam satu liang lahad petang tadi. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superintendan Azly Mohd Noor, berkata pemandu bas berkenaan, Mohd Salleh bin Ghazali, 37, dan 30 penumpang tidak mengalami kec3deraan.

“Siasatan awal mendapati, kereta yang dipandu Mohamad Syahmi Emir dipercayai dalam perjalanan balik dari Teluk Chempedak di Kuantan untuk menghantar sepupu mereka ke Mersing, Johor sebelum balik ke Johor Bahru. Bagaimanapun, sampai di tempat kejadian, kereta terbabit dipercayai bertembung dengan bas ekspres berkenaan yang menuju ke arah Kuantan,” katanya.

Salam takziah di ucapkan kepada keluarga dari team bicarakini. Al-Fatihah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*