“Sampai Berdiri Pun Tertidur”. Berteduh Di Bawah Jambatan Ketika Hujan

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

“Sampai Berdiri Pun Tertidur”. Berteduh Di Bawah Jambatan Ketika Hujan

“Sampai Berdiri Pun Tertidur”. Berteduh Di Bawah Jambatan Ketika Hujan, Abang Runner Tertidur Berdiri Sambil Galas Beg Makanan Buat Netizen Sedih

Ramai yang mengeluh penat kerja seharian meskipun pejabat penuh dengan aircond di kiri dan kanan. Ada pula yang kata punggung kebas sebab 8 ke 9 jam duduk di kerusi pejabat , ada yang mengomel pejabat terlalu sejuk sampai terp4ksa pakai sweater dan macam-macam lagi.

Namun pernahkan kita terfikir bagaimana pula dengan mereka di luar sana yang kerja di bawah panas terik matahari dengan cuaca kadangkala tak menentu kadang hujan kadang panas. Ada pula yang bekerja di tepi jalan raya yang keselamatannya hanya ‘menanti masa’. Itu belum lagi kerja di sektor pembinaan yang terdedah kepada bah4ya setiap masa.

Pernahkan mereka mengelvh? Meskipun gaji yang diperoleh hanya seciput. Bagi mereka asalkan cukup makan pakai anak bini sudah memadai.

“Abang Runner sampai tertidur”

Bagaimanapun gambar yang v1ral di med1a soslal baru-baru ini cukup menyentvh hati netizen dan menzahirkan keinsafan kepada sesiapa yang melihatnya, gambar ni pun admin ambik dari page fb Anak Felda.
Gambar Abang Runner

Ketika Kita Mengelvh

Team bicara kini tengok gambar ni pun sedih bila fikir-fikirkan balik waktu kita mengelvh dengan kerja dan tugasan yang dilakukan seharian.. Padahal ramai lagi yang mengal4mi situasi lagi tervk

“Abang runner ni sampai tertidur penat demi mencari rezeki yg halal. Berteduh di bawah jambatan ketika hujan. Semoga dipermudahkan dan dimurahkan rezeki bagi mereka bekerja dengan penuh jujur serta iklas.”

Malah ramai netizen tersentvh hati melihat kesungguhan dan pengor banan lelaki tersebut demi mencari sesuap nasi. “Peloh meleleh dr hujong rambut ke hujong kaki”. Sebagai kesimpulan, lepas ni kerja dengan bersungguh-sungguh ya dan jangan suka mengeluh okay!

Semoga Allah membuka pintu rezeki abang runner dan rezeki kita semua dan semoga Allah mempermudahkan urusan sehari2 kita. Aamiin

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*