Tak Perlu Pakai Cermin Mata Tanaman Ajaib Ini Akan Pulihkan Mata Anda Ke N0rmal Kembali

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Tak Perlu Pakai Cermin Mata Tanaman Ajaib Ini Akan Pulihkan Mata Anda Ke N0rmal Kembali

Jika kita berjumpa doktor pakar mata, kebanyakan doktor pasti menyarankan menggunakan kacamata. Setiap tahun, lebih dari 30% penduduk Malaysia mengalami mata rabun atau myopia.

Adakah anda salah seorang dari statistik ini? Jika ya, pasti awalnya kamu berfikiran untuk menggunakan kacamata sebagai bantuan penglihatan.

Sebelum anda mengeluarkan dana untuk membuat cermin mata atau berjumpa doktor pakar mata, anda boleh mencuba cara baru menggunakan tumbuhan yang dapat meningkatkan ketajaman penglihatan mata anda secara natural. Tapi, sebelum itu anda perlu membuat ujian mata bagi memastikan tahap kesihatan mata anda.

Tanaman yang kami maksudkan ialah pokok lidah buaya. Lidah buaya mengandungi vitamin A, C, mineral, protein, dan lain-lain yang bagus untuk kesihatan mata bahkan untuk mata orang tua yang umurnya sudah lebih dari 70 tahun. Lidah buaya juga banyak digunakan untuk perawatan rambut dan juga kecantikan kulit.

Perlu diingat juga, memakai kacamata hanya membantu penglihatan kamu saja tanpa mengubati mata kamu yang rabun, jadi mata kamu tetap dalam masalah penglihatan yang sama. Dan masalahnya akan bertambah buruk jika kamu tidak mengetahui punca permasalahan tersebut.

Ini bahan yang diperlukan untuk mengubati mata anda yang rabun:

  • 100 gram jus lidah buaya (lidah buaya harus dicuci bersih dengan air dingin dan dibuang durinya)
  • 500 gram kacang kenari (walnut) yang sudah ditumbuk
  • 300 gram madu
  • 2-3 buah lemon

Cara pembuatannya sebagai berikut:

  1. Cuci dulu semua bahan-bahannya
  2. Buat dulu jus lidah buaya dengan sukatan 100 gram
  3. Campurkan jus lidah buaya, walnut, madu, dan lemon yang sudah ditumbuk tadi ke dalam blender
  4. Blender hingga semuanya tercampur rata

Cara pengambilannya:

  • Minum sebanyak 3 kali sehari dengan sukatan 1 sudu makan sebelum makan.
  • Pengambilan secara rutin selama 10 hari sampai penglihatan kamu dirasa sudah agak baik dan jangan lupa simpan ramuan ini di dalam peti ais.

Ramuan ini juga tidak hanya bermanfaat bagi kesihatan mata, tapi juga bermanfaat untuk kesihatan tubuh kamu. Pastikan lidah buaya harus dari lidah buaya yang umurnya tidak lebih dari 3 tahun, kerana akan berba haya bagi mereka yang meng1dap penyakit TBC, kardio vaskular, keha milan, dan penyakit lain. Cara ini untuk mereka yang baru nak rabun dan masih power rendah.

Sumber: Kartel Dakwah

Share ilmu ini utk peringatan semua.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Selamat Beramal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*