Bila Tingkah Laku Anaknya Tunjukkan Sesuatu Bapa Dan Ibunya Ambil Keputusan Peluk Islam.

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Bila Tingkah Laku Anaknya Tunjukkan Sesuatu Bapa Dan Ibunya Ambil Keputusan Peluk Islam.

SEBAGAI seorang muslim, memang tidak dapat dinafikan per4saan gembira apabila menerima s4udara baru yang mem3luk agama Islam

Nabi Muhammad SAW pernah berp3san, sesiapa yang mem3luk agama Islam, d0sanya yang lalu akan di4mpunkan ib4rat b4yi yang baru lah!r.

Hid4yah untuk mem3luk agama Islam itu datang dalam pelbagai bentuk. Ada yang hadir secara lancar dan tenang malah ada juga yang hadir dengan pelbagai c4baran yang berliku-liku.

Namun begitu, disebabkan keyakinan yang tinggi kepada Allah dan juga pada diri sendiri, sebarang halangan pasti dapat diatasi.

Sepasang suami isteri berb4ngsa Cina telah melafazkan dua kalimah syahadah selepas selesainya solat Jumaat.

Jelas pasangan ini, keputusan tersebut dibuat selepas terpesona dengan tingkah laku dan akhlak kedua-dua orang anaknya yang telah masuk Islam sejak lapan tahun lalu.

Anak perempuan pasangan itu, Mitchelle Nur Alya telah mem3luk Islam pada tahun 2011 dan diikuti adik lelakinya, Vincent Choo sekitar tahun 2013.

Melihat perubahan yang baik pada anak-anak, akhirnya Michael Choo Hock Eng dan isterinya, Verginia Choo terbuka hati untuk mengikut jejak langkah kedua-dua anak mereka.

Satu temubual antara pasangan suami isteri itu dengan Alhijrah telah menarik ramai pihak untuk mendengar kisah pengh!jrahan mereka berdua.

Menerusi temubual tersebut, mereka menjelaskan bahawa kedua-dua anak mereka telah memberikan satu inspirasi dan contoh yang baik tentang aj4ran Islam.

Ber!ta dan kisah pengh!jrahan keluarga ini turut mengembirakan para net!zen. Ramai yang menguc4pkan syukur terhadap mereka sekeluarga kerana berjaya mem3luk Islam.

Bagi Norain Hisham dia menyatakan rasa syukur dan dan terh4ru dengan ber!ta ini. Beliau juga mendoakan keluarga ini istiqamah dalam islam

Pastinya ini merupakan satu kegembiraan tak terhingga buat Mitchelle Nur Alya dan Vincent Choo. Tahniah kepada mereka kerana telah berjaya membawa ibu bapanya bersama-sama mem3luk Islam.

Sumber: cempedakcheese

Apa Kata Anda? Lontar kan pendapat dan pandangan anda di ruang komen dibawah. Segala pandangan dan pendapat anda kami hargai. Terima kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*