Bersuara Merdu Baca Al-Quran Braille Buat Banyak Jiwa Tersentuh

Join Telegram Islam Itu Sempurna Di Bawah

Telegram

Bersuara Merdu Baca Al-Quran Braille Buat Banyak Jiwa Tersentuh

Kekurangan dari segi penglihatan tetapi tidak pada hatinya yang sentiasa bersinar dengan cahaya Al quran.Ia tidak menjadi penghalang buat seorang lelaki kelainan upaya (OKU) untuk membaca Al-Quran bertulisan braille.

Dalam video dikongsikan Muslims Of The World di Instagram, kelihatan seorang lelaki berkulit putih melontarkan kalimah suci Al-Quran dengan lancar sekali.

Seiring gerak jarinya menyentuh lembaran Al-Quran bertulisan braille, lelaki itu melafazkan ayat suci daripada surah Ar-Rahman.

Bacaannya berjaya menjentik hati puluhan ribu warga maya yang kagum dengan usaha beliau mendekati Al-Quran walaupun mempunyai halangan tersendiri.

Maha Suci Allah, bacaannya menyentuh hati

Insyallah Allah SWT akan memberi ganjaran setingginya kepada beliau.

Malu kita yang sempurna tapi tak pandai membaca dan amalkan Al-quran.. Insyallah masih ada masa dan harapan. semoga kita tergolong dalam kalangan orang-orang yang cinta dan mengamalkan ajaran Al-quran dan sunnah. Aamiiin..

Apa alasan kita?

Bicara kini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Bicara Kini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*